Nyheder
imported

Det er for børn: Vær med til anderæs

Efter en længere pause er den populære aktivitet vendt tilbage

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Det er omkring 8-10 år siden, det første anderæs fandt sted i Blokhus Bæk foranlediget af Jens Haugaard, men siden efteråret 2019 har den populære børneaktivitet ligget stille på land.
Men nu er sikkerhed og vaccinationer så langt fremskredet, at Blokhus Strand Bådelaug med andefar Fritz Sørensen i spidsen igen arrangerer ræs mellem de små hurtige farverige badeænder til stor morskab for børn og barnlige sjæle.
Det sker søndag 25. juli, onsdag 28. juli, søndag 1. august samt onsdag 4. august med salg af ænder fra klokken 14 og ræs fra klokken 15.

Hepper på ænder
Anderæs går ud på, at man køber en plastikand ved Fiskernes Hus ved Strandkiosken.
Alle ænderne er nummererede, og dit nummer og navn noteres, hvorefter alle ænderne hældes ud på samme tid i Blokhus Bæk ved broen ud for Fiskernes Hus. Nu er det så med at krydse fingre, for ænderne ”svømmer” i hastigt tempo ned mod mål-området på stranden til stor jubel og opmuntring fra ande-ejere og publikum.
Og for at få fart på ræset, så bliver Blokhus Bæk opdæmmet mindst en time før løbet.
– Vi opdagede jo, at børnene elsker det, og så sker der også noget for dem, og det lokale erhvervsliv flinke til at sponsorere præmier til børnene, fortæller Hanne  Rothaus.
Normalt deltager i gennemsnit 50 ændre per ræs, men det højeste antal er 270 ænder.

Læs om fantastiske oplevelser og events