Blokhus Medier_logo-01
Aabybro

Det fyger med spørgsmål om påbud og anbefalinger

Der har været meget mere end almindeligt mandagstravlt for Jammerbugt Kommune, som forståeligt nok nærmest er blevet bestormet med spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig til de nye restriktioner, der er indført til og med 3. december i Jammerbugt Kommune og 6 andre nordjyske kommuner.

Offentlig trafik

– Det handler meget om ændringerne i den offentlige trafik, fortæller borgmester Mogens Chr, Gade.
En af restriktionerne er nemlig, at det kun er skoleelever, der må køre ud og ind af Jammerbugt i busserne (Se alle restriktioner sidst i artiklen)
– Der er jo  mange, som er afhængige af den kollektive trafik. Og det gælder både internt i kommunen samt pendlere til og fra Jammerbugt. Vi arbejder på det område med NT og flexbusser, siger Mogens Chr. Gade.

På job eller ej
Desuden er der stor tvivl om, hvad må man, og hvad må man ikke – særligt i hensyn til at rejse ind og ud af Jammerbugt for at komme på arbejde.
Regeringen har jo anbefalet, at man ikke krydser kommunegrænserne i de 7 nordjyske kommune, med mindre man  har en kritisk jobfunktion (se sidst i artiklen)  eller et uopsætteligt ærinde.
– Det er både ansatte og virksomheder, som er i tvivl. Men det er jo ikke vores bord at afgøre det. Derfor henviser til deres faglige organisationer og rådgiver og hjælper med at finde de relevante hjemmesider, siger borgmesteren.

Nordjysk stemning
– Vi kan sagtens forstå, at der er denne megen usikkerhed og de mange spørgsmål. Det er jo ikke noget, vi har prøvet før. Men jeg synes, der er rimeligt styr på det og en god stemning.
– Der er en god nordjysk tilgang til tingene med en tro på, at vi nok skal løse det.

Kritiske jobfunktioner:

  • Sundheds- og plejesektoren
  • Ældrepleje
  • Børne- og undervisningssektoren
  • Området for socialt udsatte
  • Politi, kriminalforsorg, forsvar, beredskab, kødkontrol
  • Pelsning og aflivning af mink
  • Opretholdelse af nødvendig forsyning af fødevarer, dagligvarer, apotek, energi, vand, affald, teknisk og IT samt finansiel infrastruktur.

Reglerne for offentlig transport:

Læs om fantastiske oplevelser og events