Brovst

Det går den rette vej – nu gælder det om at holde fast

Gennem de seneste dage har Statens Serum Institut kunnet konstatere, at antallet af nye smittede borgere med Covid-19 i Jammerbugt falder.
Fra at have været tæt på 100 nye tilfælde på 7 dage for knapt en uge siden, så er antallet af ny-smittede den seneste uge på 66 borgere.

Bliv ved
Dermed er Jammerbugts incidens faldet fra mere 209 til 161, men en incidens på over 20 er bekymrende i følge sundhedsmyndighederne
Dog er Jammerbugt gået fra at være kommunen i Danmark med det største smittetryk til at være på en 13. plads – overgået af blandt andre Aalborg.
– Men nu gælder det om at holde fast. Det kan hurtigt gå den anden vej igen. Der skal blot en tændstik til et lille tørt krat, så eksploderer det hele igen, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
– Når blot 1 person bliver smittet, så giver det også en kæmpe afsmittende virkning med test og isolationer for mange andre.

Aflyste kampe
Mogens Chr. Gade hæfter sig ved, at indsatsen i kommunen har hjulpet.
– Vi kan jo se, det hjælper, selv om nogle er trætte af, at Jammerbugt er gået længere, end man er nationalt, for at dæmme op for smitten, siger borgmesteren.
Han hentyder til, at kommunen fredag 23. oktober anbefalede, at foreningslivet aflyste alle kampe og stævner frem til 8. november.
– Det er jeg som frivillige leder, træner og sportsinteresseret gennem mange år også træt af. Men vi har en erfaring med, at stævner har betydet smitte, og nogle valgte alligevel at spille deres kampe, men det har efterfølgende også resulteret i smitte, siger Mogens Chr. Gade uden at ville sætte geografi på kampene.

Bidrag som borger
– Vi er jo i en særlig vanskelig situation og er nødt til at træffe vores forholdsregler, og vi kan se, det går den rigtige vej, selv om stadig flere bliver testet i Jammerbugt. Det er træls og trist, at vi skal lide afsavn, men det er virkeligheden, understreger han.
Mogens Chr. Gade peger på, at institutioner, skoler og plejecentre i Jammerbugt stadig har kunnet være forholdsvis rene trods den udbredte smitte.
– Når man disse steder har ydet en stor indsats for at undgå Covid-19, så bør man også kunne bidrage både som borger og som forening, siger han.


Læs om fantastiske oplevelser og events