Pandrup

Nyt Jetsmark Idrætscenter bliver nu til virkelighed

– Et moderne og attraktivt Jetsmark Idrætscenter bliver nu til virkelighed.
Jetsmark Idrætscenter har i et EU-udbud udvalgt totalentreprenøren Q-Construction til at udbygge og modernisere idrætscenteret for 54 mio. kr.

Store ambitioner
De høje ambitioner bliver nu for alvor til virkelighed for Jetsmark Idrætscenter, der får et kæmpe løft i form af en gennemgribende modernisering samt en ny tilbygning.
Tre totalentreprenører har i en omvendt licitation tegnet og regnet på, hvordan et moderne og attraktivt Jetsmark Idrætscenter kan udfolde sig.
Nu er den vindende totalentreprenør fundet og bygherre glæder sig til at se projektet blive til virkelighed.

For alle aldre
– Jetsmark Idrætscenter bliver et endnu mere fantastisk sted for områdets borgere, skolen, foreninger og turister i alle aldre, siger Inger Kristensen, formand for idrætscentrets bestyrelse.
Hun suppleres af centerchef John Nielsen.
– Alle er forventningsfulde og engageret i projektet, hvorfor vi løbende vil informere om udviklingen i byggeriet, så alle kan følge med i byggeprocessen og glæde sig til det færdige resultat, siger han.
Totalentreprenøren vil give en god oplevelse til lokalområdet.
– Vi går ydmyg til opgaven og vi glæder os til at sætte liv til drømmen for Jetsmark Idrætscenter og lokalområdet, der emmer af livsglæde og lokale ildsjæle. Her ser vi frem til at bygge rum og rammer for den gode oplevelse, fællesskabet og idrættens udfoldelse, siger Rasmus Kokholm, Projektchef i Q-Construction fra afdelingen i Aalborg.

Byggeri og bevægelse side om side
Første spadestik bliver taget til jul, hvor totalentreprenøren i første etape nedbryder nuværende omklædningsrum til svømmehallen og bygger en ny omklædningsfløj ud mod stadion.
Herefter byder etape to på modernisering og energioptimering med bl.a. nyt tag til hal A, svømmehal og mellembygning, mens den nye tilbygning bliver bygget i tredje etape.
– Jetsmark Idrætscenter er altid i bevægelse og er et væsentligt samlingspunkt i lokalområdet. Derfor har vi delt byggeriet op i tre etaper, så aktiviteter og driften af centret kan fortsætte side om side med byggeriet, fortæller Rasmus Kokholm.

Nyt spring- og motorikcenter
Den nye tilbygning på ca. 3.000 kvm. rummer alt fra et nyt spring- og motorikcenter, ny klinik for fysioterapi og omklædningsrum til svømmehallen til produktionskøkken og et nyt foyer- og cafeområde.
Ved ankomst vil man træde ind i det åbne og imødekomne foyer- og cafeområde, og her mærker brugerne husets puls med det samme.
Pulsen kommer helt sikkert til at fortsætte inde i den nye hal, hvor særligt gymnasterne kan udfolde sig i nye, inspirerende rammer og i et af Nordjyllands største motoriklandskab.

Den nye foyer. Illustration: P+P Arkitekter.

Sammenhængskraft
Helhed og sammenhængskraft er tænkt ind i projektet.
Derfor bliver den nye tilbygning udformet, så den harmonerer med stedets eksisterende bygninger og de nye planer for Skolecenter Jetsmark.
Den nye facade mod ankomsten fra Bredgade bliver centrets nye ansigt udadtil.
Her møder brugerne en række silhuetter af dynamiske idrætsudøvere i bevægelse på facaden og en fuld åbenhed ind til den dobbelthøje foyer, som giver et enkelt og moderne udtryk, og signalerer dynamik, liv og aktivitet.
Sammen med det nye Skolecenter Jetsmark vil Idrætscenteret være med til at binde Pandrup, Kaas og Moseby mere sammen, og være et stærkt element i det sociale liv og fællesskab i lokalområdet.

Om Q-Construction
Q-Construction er en entreprenørvirksomhed, der blev etableret i 2006 og har siden opbygget en solid erfaring med skole-, idræts- og boligprojekter samt grønne byggerier.
Q-holdet består af 35 medarbejdere.
Totalentreprenøren for nyligt startet en afdeling op i det nordjyske med base i Aalborg.

Fakta

  • Bygherre: Jetsmark Idrætscenter
  • Bygherrerådgiver: Kuben Management
  • Bygherrerådgiver efter kontrahering: Jens Hammer, Jammerbugt Kommune
  • Totalentreprenør: Q-Construction
  • Arkitekt: P+P Arkitekter
  • Ingeniør: Hamiconsult samt Spangenberg & Madsen
  • Rådgivende Ingeniørfirma
  • Der nybygges 3.040 kvadratmeter.
  • Entreprisesum: 54 mio. kr.

Læs om fantastiske oplevelser og events