Nyheder
imported

Det sker: Brugsen bliver til Spar

Lige nu arbejdes på højtryk i den tidligere Brugsen på Torvet i Blokhus for at få den 750 kvadratmeter store Spar-butik klar til åbning den 12. marts.

Tekst: Louise Kande – Foto: Blokhus avis

Lige nu er der gang i malerpensler, rengøringsartikler og rokering i indretningen i den 750 kvadratmeter store, tidligere Brugsen på Torvet i Blokhus, som forventes at være klar til slå portene op som en Spar den 12. marts, fortæller købmand Lasse Nielsen som overtog butikken 1. januar 2020.

Lasse, der også har Spar butikken i Hune, har ansat Martin Pedersen som butikschef i den nye Spar i Blokhus. Martin kommer fra Lidl i Skagen og har mange års erfaring fra flere detailforretninger rundt i landet.  – Vi vil forsøge at kopiere de ting vi har succes med i Spar i Hune med et stærkt sortiment i fødevarer, nonfood og vi sætter ekstra fokus på kød, køl, grønt og mejeri. Det vil være Meny i Saltum som leverer det gode udvalg i kød, delikatesse og frisk bagerbrød, siger Lasse Nielsen der arbejder på højtryk for at blive klar til åbningen i marts og ser frem til at byde indenfor i butikken.

Lokal opbakning er vigtig

Spar i Blokhus er overtaget af købmand Lasse Nielsen, som i forvejen har Spar Hune og Rikard Andersen, som ejer en række nordjyske Spar- og Meny-butikker, blandt andet Meny i Saltum og Meny i Løkken, der åbnede i oktober 2018. Lasse såvel Rikard er begge bevidste om, at de har påtaget sig en af de svære opgaver. – Vi står naturligvis helt ydmyge over for opgaven, men vi har et oprigtigt lokalt forankret ønske om at sikre byens lokale og gæster en dagligvareforretning i byen. Det fortjener byen mange fastboende og turisterne, siger Lasse.  Blokhus avis har også talt med flere af byens fastboende, der alle har savnet at have en dagligvareforretning i byen.

Georg Sørensen, der bor fast i Blokhus glæder sig til at der åbner en Spar butik. – Jeg handler altid lokalt. Nu har vi igennem flere måneder måtte undvære en dagligvareforretning. Det har været så ærgerligt.  Som fastboende skal man altså huske på, at dagligvareforretningerne ofte er byens nerve. Mange butikker i landdistrikterne kæmper for at overleve, og det er derfor vigtigt, at vi støtter op om den lokale handel og hjælper hinanden med at huske hvor vigtig, de lokale butikker er for lokalsamfundet. Vi skal minde hinanden om betydningen af et mangfoldigt butiksliv som forudsætning for at bevare og styrke vores lokale bysamfund.  Lasse Nielsen tilføjer hertil, at netop dette er en vigtig pointe, og at ham og Rikard også tror på at de netop forhåbentlig kan løfte opgaven, fordi de kender sæsonens dynamikker, da de forvejen driver forretning i området. – Vi tror på, at vi har de rigtige forudsætninger for at lykkedes med projektet, siger Lasse afsluttende.

Læs om fantastiske oplevelser og events