Nyheder
imported

Det sker: Fyret flytter i uge 43

Det er et stykke Danmarkshistorie, der skrives, når Rubjerg Knude Fyr flyttes 80 meter væk fra sin nuværende placering.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Blokhus avis/presse

Interessen for at se flytningen af Rubjerg Knude Fyr i uge 43 er enorm. Hjørring Kommune planlægger begivenheden efter, at der kan komme op mod 25.000 gæster på selve flytningsdagen. Kommunen sætter derfor shuttle-busser ind fra Hjørring og Løkken til Rubjerg Knude Fyr for at undgå parkeringskaos ved fyret.

Flytningen af Rubjerg Knude Fyr i uge 43 er en kæmpe begivenhed, som også vil trække mange tusinde gæster til fra ind og udland. – Vi forventer, at op mod 25.000 mennesker vil være interesseret i at komme ud og se fyret blive flyttet, siger kulturkonsulent i Hjørring Kommune, Leif Lund Jakobsen. Han er med i den planlægningsgruppe i kommunen, som i øjeblikket er i gang med at planlægge den store flytte-event af fyret.

I nærheden af Rubjerg Knude Fyr inddrages marker til parkeringspladser den dag fyret skal flyttes. Her er plads til 1500 biler. I Løkken og Hjørring sættes der shuttle-busser ind, som skal køre folk til Rubjerg Knude. Årligt besøges Rubjerg Knude Fyr af omkring 250.000 mennesker fra både ind- og udland.  Det er Kjeld Pedersen, Lønstrup Murerforretning, der er valgt som entreprenør på den helt unikke opgave.

Hvornår flytter Rubjerg Knude Fyr?

Flytningen af fyret er fastsat til uge 43. Hvilken dag i uge 43 fyret bliver flyttet er ikke besluttet endnu. Det afhænger blandt andet af vind, vejr og ikke mindst sand. Det forventes, at op mod 25.000 gæster deltager på selve dagen. Når fyret er flyttet, vil der gå mellem 20 og 40 år, inden det er nødvendigt at flytte det igen.

Inspiration til tekst: TV2 Nord

Læs om fantastiske oplevelser og events