Nyheder
imported

Det sker i påsken: Center for Papirkunst åbner

Det er ikke hver dag at et kunstcenter i international klasse åbner i Danmark, men det er lige netop hvad der sker fredag den 23. marts, når dørene åbnes til Center for Papirkunst i Hune åbnes.

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Imponerende papirklip, der er op til 5 meter lange, fremtryllet med en helt almindelig lille sysaks, er blandt det, du kan opleve ved Center for Papirkunst, der åbner d. 23. marts i Hune. Det er den internationalt anerkendte psaligraf Bit Vejle og hendes datter Zeleste Vejle som åbner centeret, der har vakt stor international interesse.

En kulturattraktion

830m2 nyrenoverede lokaler med Core exhibition, skiftende udstillinger med anerkendte papirkunstnere, events, papir-atelier, butik og cafe – alt sammen med papiret som omdrejningspunkt. Således lyder konceptet for Center for Papirkunst, der også har fokus på Slow movement og Slow Art – langsomhedens kunst. – Under et besøg i Center for Papirkunst vil man opleve papirkunst af international klasse, mulighed for fordybelse, ro og venlighed. I centrets Papir-atelier kan børn og voksne selv udfolde sig kreativt med papir. Butikken bugner af eksklusive papirprodukter – fra papirgarn, håndlavede bøger, papirdesignprodukter til spiseligt papir. I cafeen serveres lokale specialiteter og smukke kager som selvfølgelig er pyntet med kunstneriske papirfinesser, fortæller Bit Vejle.

Åbningsdagen

Den 23. marts kl. 11:00 er 150 VIP fra ind- og udland inviteret til åbning af Center for Papirkunst. Gitte Ørskou åbner centret og bl.a. Benjamin Koppel og Morten Zeuthen underholder. Klokken 13:00 åbnes dørene for publikum. – Vi giver gratis entré på Åbningsdagen, fortæller Zeleste Vejle, der glæder sig over åbningen. – I Danmark har vi flere nichemuseer som f.eks. CLAY, keramikmuseum, og Glasmuseet i Ebeltoft, men det er tankevækkende at Danmark ikke tidligere har haft et specialmuseum hvor den unikke danske papirkliptradition og papirkunst, papirkunsthåndværk og papirdesign løftes frem og holdes i hævd. Nu åbner Nordens første Center for Papirkunst, og det er vi utroligt stolte over – og ikke mindst taknemmelige for, afslutter Zeleste.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events