Nyheder
imported

DET SKER: Liv i den gamle Herregård Bratskov

Den stemningsfulde, gamle herregård Bratskov i Brovst vil, igen i år, blive vækket til live, når omkring 65 lokale ildsjæle fra Brovst og omegn kommer udklædt i historiske dragter og fremviser gamle håndværk og traditioner, præcis som i ”de gode gamle dage”.

Tekst: Julie Peetz Hansen og foto: Presse

Levendegørelse af Herregården Bratskov kan opleves i ugerne 27-31 – fra den 8. juli til den 5. august. Det foregår på torsdage, kl. 10-13.  

– I år vil alle aktiviteter foregå udendørs grundet corona-restriktioner. Men vi er sikre på, det nok skal blive rigtig hyggeligt alligevel, fortæller Leo Pedersen, tovholder på Levendegørelsen og fortsætter – vi sørger for at der står sprit og håber folk vil være med til at holde afstand og så tjekker vi op med Coronapas, fortsætter han.

Masser af oplevelser

Man kan blandt andet opleve smeden ved essen i den gamle smedje, rebslageren, der laver reb i metervis. Børstenbinderen som laver de fineste børster, koste, m.m. og vodbinderen og snedkeren, som også begge er gode for en røverhistorie.

Skolestuen flytter også ud i år. Her kan man prøve at skrive med griffel på tavler. Herudover kan man møde slotsfruen og slotsherren, som går rundt på gårdspladsen og i den frodige slotshave. Ligesom de flittige håndarbejdere, som nørkler med datidens værker, i år er under pavilloner. Her kan du også holde et skarpt øje med om kortspillerne og bridgespillerne ikke snyder i spil. Der bliver også i år mulighed for rideture på ponyer i slotsparken, opleve veteranbiler, købe friske råvarer samt meget meget mere, fortæller eventkoordinator Jette Haugaard Grønhøj fra VisitJammerbugten.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events