Nyheder
imported

Det sker: Staycation i Blokhus

Blokhus byder på påskeaktiviteter med højt til himlen og plads til de nære oplevelser.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Vi skal alle passe på hinanden – særligt i disse tider. Derfor har Erhvervsforeningen Destination Blokhus valgt at sadle om og tænke nyt i forhold til årets påskeprogram. Således er der ”Staycation-Blokhus” på programmet som afvikles i perioden 4. april – 13. april 2020.

Staycation Blokhus
Staycation er en sammentrækning af ordet ”stay”- at blive og ”vacation” – ferie. Staycation betyder, at man holder ferie i hjemlige trygge rammer, hvad enten det er i feriehuset eller i eget hjem. Dagligdagens rutiner og arbejde tilsidesættes og kunsten er at foretage sig noget der giver dagene et andet indhold end normalt. Altså en ferie i hjemlige rammer sammen med de nærmeste.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus har udarbejdet et afkrydsningsskema med hele 35 sjove bud på Staycation-aktiviteter i Blokhus med højt til himlen og plads til de nære relationer. Så er det bare at se, hvor mange aktiviteter man kan få krydset af, mens der holdes staycation i Blokhus. – Vi har alle et socialt ansvar, og derfor har vi valgt at sadle om. Vi har igennem mange år samlet folk til vores populære Påskefestival. I år gør vi det modsatte, vi vil gerne opfordre folk til at holde påske sammen – hver for sig. Heldigvis er det ikke svært her i Blokhus, hvor der her er højt til himlen, stranden er lang og bred og skoven fyldt med naturoplevelser. Vi har i år valgt at opfordre til Staycation, hvor vi hjælper med inspiration til super sjove ferieoplevelser, selvom omstændighederne er lidt anderledes, end de plejer” udtaler Berit Bøjstrup, formand ved Erhvervsforeningen Destination Blokhus.

Æggejagt

Mange har tradition for at deltage i ”Den store Æggejagt” når de besøger Blokhus i påsken. Det vil der stadigvæk være rig mulighed for i år, dog vil der være et lille tvist i henhold til tidligere. Som altid gemmes 100 nummererede pastel-æg i Blokhus, Hune, Gatewayen og på Blokhus Strand. Alle æg placeres udendørs og er tilgængelige på alle døgnets timer. Tvistet er, at man selv skal ombytte sit pastel-æg til en gevinst i skattekisten på Blokhus Torv. Koden til skattekisten finder man indeni et af de gemte æg. Udover ”Den Store Æggejagt”, vil det også være muligt at vinde fede præmier i ”Blokhus TikTok challenge”. Her gælder det om at lave en TikTok video, som indeholder nogle kendte steder i Blokhus. Videoen skal være uploadet inden påsken er ovre og vinderen kåres mandag den 20. april.

YouTube-kanal ”StaycationBlokhus” med stjernegæster

Som noget nyt har Erhvervsforeningen Destination Blokhus valgt at oprette en YouTube kanal, hvorpå gæsterne kan gå ind og få inspiration til aktiviteter i påskeferien. Sara Græsborg fra ”Den Store Bagedyst” vil blandt andet lægge nogle bagevideoer op. Derudover vil der være videoer af fysikeksperimenter, træningsvideoer og lege i haven, som alle er aktiviteter man kan lave derhjemme eller i sommerhuset.Gæsterne opfordres til at sende deres bud på en sjov Staycation-aktivitet til visit@jammerbugt.dk, som vil blive lagt op på kanalen efterfølgende.

Lærerige konkurrencer

Der er intet der rusker op i den lidt rutinepræget hverdag, som en god familiekonkurrence. Dem er der også et par bud på i programmet. Blandt andet konkurrencen om, hvilket familiemedlem der har det hurtigste dyr. Her gælder det om at finde det hurtigste dyr ude i haven, skoven eller klitterne. Eller hvad med skovbingo? Her gælder det om hurtigst at få pladen/rækken fuld, ved at finde forskellige ting i naturen.

Udendørs aktiviteter med højt til himlen

Blokhus Gateway er en ægte naturperle, med aktivitetsmuligheder for hele familien. Prøv eksempelvis den udfordrende, men sjove MTB-rute, sus afsted på den super seje svævebane på naturlegepladsen eller hvad med at lave snobrød eller bage din egen pizza? Stranden byder også op til et hav af aktiviteter. Her kan du bygge flotte sandslotte, søge efter rav med UV-lygte, afprøve din hjemmebyggede drage eller hvad med at finde elementer til at lave dit eget genbrugskunstværk? Vær med i Instagram-konkurrencen hvor du kan vinder fede præmier. Alt du skal gøre er at uploade et billede af dit genbrugskunstværk med ting du har fundet på stranden.

Indendørs aktiviteter i sommerhuset

Hvis vejret ikke arter sig, er der også mange spændende bud i programmet på, hvad man kan lave indenfor i feriehuset. Pust jeres egne påskeæg og dekorer dem smukt og en klassiker som gemmeleg, bliver man aldrig for gammel til. I programmet for Staycation er der også opskrifter på hvordan man kan lave lækker hjemmelavet is, og på hvordan man laver en sjov karsemand. En af de lidt anderledes idéer, er ”Børnenes Dag” – her får børnene lov til at bestemme stort set alt i en hel dag – alt fra måltider, aktiviteter til hvilket tøj familien skal have på. Det kan kun være en dag med masser af latter og hygge. Udover alle de nævnte aktiviteter vil der være bud på aktiviteter som stjernekiggeri, tage på geocaching- eller pokemon jagt, se solnedgangen fra klitterne, familietræning og meget meget mere.

Se programmet HER

Læs om fantastiske oplevelser og events