Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Det sker: Turen går til Kettrup Bjerge

Selvom vi bevæger os tættere på efteråret, med sensommeren, er der stadig masser af spændende oplevelser at hente i og omkring Destination Blokhus.

 

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Tag en tur forbi et eller flere af Jammerbugtens udvalgte Tankesteder, hvor du kan opleve nogle af egnens mest storslåede naturoplevelser. Vejlerne v/Han Herred, Svinklovene v/ Svinkløv, Fosdalen v/Tranum, Bratbjerg Søerne v/Brovst, Gjøl Bjerg v/Limfjorden, Mosesøen v/ Moseby, Trædestenene v/ St. Vildmose, Nørre Sø i Blokhus Klitplantage, Nols Sø v/Saltum og Kettrup Bjerge v/Grønhøj.

Fokus på Kettrup Bjerge

Nord for Blokhus og Saltum Strand finder man nogle af Jammerbugtens bjerge. Selvom nordjyder er kendte for at være beskedne og endda ofte underdrive, så er det smukke kuperede landskab engang blevet døbt Kettrup Bjerge. For nogle en overdrivelse, da den højeste tinde er på 43 meter. Men det er et fantastisk udsigtspunkt.

Udkig til Hanstholm og Rubjerg Knude

Op og ned, op og ned. De utallige små og større marehalm-dækkede runde bakketoppe skaber et næsten eventyrligt landskab og gør sammen med de grønne enge Kettrup Bjerge til en naturperle. Populært er det at vandre her. Fra den højeste bakke, Ørnbjerg, der med sine 43 meter hæver sig over resten af landskabet, kan man nyde en flot udsigt over hele området. I klart vejr kan man se helt til Hanstholm mod syd og Rubjerg Knude mod nord

Sommerhusområde med bunkere

Sommerhusene præger området og har gjort det i 100 år. Det er ikke kun naturen, der fascinerer i Kettrup Bjerge – også historien kommer til syne her. Under 2. Verdenskrig opførte tyskerne fra 1941 Atlantvolden langs Europas vestkyst fra Spanien i syd til Nordkap i nord. Atlantvolden var en enorm mængde befæstningsanlæg i form af betonbunkere, der skulle hindre invasion fra søsiden. I Kettrup Bjerge findes 23 bunkere, der udgjorde et kystbatteri med fire 15-centimeter kanoner og en marineradarstation. Nogle af dem kan dog være svære at finde i dag mellem de mange sommerhuse. På Ørnbjerg finder man dog stadig batteriets kraftige ildlederbunker, hvorfra man i klart vejr kan opleve det utrolige overblik over farvandet, som batteriet skulle beskytte.

Læs om fantastiske oplevelser og events