Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Det varmeste vejr i over 145 år

Maj 2018 har passeret 347 solskinstimer og er dermed den mest solrige måned, DMI har målt – og prognoserne for juni ser også flotte ud.

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

Tekst: Louise Kande – Foto: Arkiv 

Mange af os nød den varme maj, der netop er overstået – ikke mindst med baggrund i sommeren 2017, der var en af de ringeste i danske vejrhistorie. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, har gjort status efter en meget varm maj måned, der sætter rekord som den varmeste maj, der er målt i de 145 år hvor DMI har registreret landsdækkende temperaturer. DMI skriver i et nyhedsbrev, at maj 2018 havde et gennemsnitstemperatur på 15 grader, 1,2 grader varmere end den tidligere rekord og 4,2 grader varmere end gennemsnittet for perioden 1961-1990. Med andre ord; det var en varm maj måned, vi kom igennem.

Resten af sommeren bliver varm og tør

Selvom det lige nu er blevet lidt køligere end det varme sommervejr, som gav en rekordvarm maj og tørke over store dele af landet, skal man vente lidt med at pakke shorts, bikini og det store badehåndklæde alt for langt væk. Ifølge en ny sæsonprognose fra det anerkendte engelske regnecenter ECMWF, vil Danmark resten af sommeren få varmere og mere tørt vejr end normalt. Den kommende uge ser relativt ustadig ud i prognosen, men efter fra Sankt Hans er der i den første del af prognosen fra ECMWF, hvor man kan se vejret uge for uge, klare signaler om mere tørt og stabilt vejr. Det stabile vejr varer ved ind i juli, hvor der ifølge prognosen er tendens til højtryk øst for Danmark. Det kan give os både varmere og mere tørt vejr i juli, som ventes at blive mellem det normale og op til 1,5 grader varmere end normalt.

Læs om fantastiske oplevelser og events