Blokhus

Digital gæstebog betyder en bedre service

Mange campingpladser oplevede en eksplosiv stigning i antallet af danske gæster i Corona-sommeren 2020.
Derfor valgte Inge og Karsten Vestergaard at indføre en digital gæstebog, der skulle sikre høj serviceoplevelse trods stigende travlhed på deres to campingpladser, Blokhus By Camping og Blokhus Natur Camping.

Nye muligheder
Nye teknologier og digitale løsninger bringer nemlig uanede muligheder for at skabe nye kundeoplevelser, sikre en mere bæredygtig drift og en bedre konkurrenceevne – og for turismebranchen ligger der her et uudnyttet potentiale.
Ikke mindst i lyset af Corona-pandemien, som har accelereret behovet for digitale løsninger i turismen yderligere.

Højere service
Inge og Karsten Vestergaard har indført servicen Digital Guest, der bedst kan beskrives som en digital gæstebog.
Det skyldes blandt andet et ønske om at sikre en høj serviceoplevelse for gæsterne trods stigende travlhed.
– Vi bliver alle mere og mere digitale i vores hverdag, og når turisterne i dag søger størstedelen af deres informationer online, er det vigtigt, at vi følger med udviklingen, fortæller Inge Vestergaard.
– Digital Guest-platformen giver os mulighed for at opsætte et automatiseret kommunikations-flow til vores gæster før, under og efter deres besøg, som er tilpasset lige præcis deres segment. Gæsterne vil derfor opleve en større grad af service samtidig med, at vi får frigivet tid til at sikre pladsens øvrige udvikling og kvalitet, siger hun.

Tips og oplevelser
Campinggæsterne modtager ved ankomst et link, hvor Inge Vestergaard kan uploade alt fra tips til oplevelser og spisesteder i området til praktiske informationer om opholdet.
Derudover sendes gæsterne afsted med et ”tak for besøget” og en opfordring til at anmelde opholdet på sociale medier og booke endnu et ophold.

Et travlt 2020
2020 har generelt været et travlt år på campingpladsen i Blokhus, som har oplevet en eksplosiv stigning i antallet af danske gæster.
Ifølge Inge Vestergaard er det foruden Corona-pandemien et udtryk for, at flere får øjnene op for campinglivets glæder samt en stigende modernisering af branchen.
– Camping som ferieform vinder i stigende grad indpas hos par uden børn såvel som børnefamilier, der ønsker at holde ferie tæt på naturen på en komfortabel måde. Det skyldes ikke kun Corona, men også at campingerhvervet er blevet bedre til at forny sig og følge med de øvrige tendenser i samfundet – herunder den digitale udvikling, siger hun.

Effektivt netværk
En rapport fra Aalborg Universitet og Nordjysk Virksomhedspanel fra 2019, som undersøger de nordjyske turismevirksomheders digitaliseringsparathed, konkluderer blandt andet, at de nordjyske turismevirksomheder er meget bevidste om nødvendigheden af mere digitalisering og en øget brug af nye teknologier, men har udfordringer med at eksekvere på det.

Jammerbugt som tovholder
Jammerbugt kommune har på vegne af alle de nordjyske kommuner været tovholder og faciliterede et netværksforløb for de nordjyske campingpladser.
Her var der blandt andet fokus på digitale løsninger, og i den forbindelse præsenterede Dansk Kyst- og Naturturisme erhvervet for en række løsninger, som kan sætte skub på væksten i de nordjyske turismevirksomheder.
– Netværksforløbet har vist sig at være særdeles effektivt i forhold til videndeling om ny teknologi i erhvervet. Flere er allerede i fuld gang med at implementere digitale løsninger, som vil styrke det nordjyske turismeprodukt og gæsteoplevelsen yderligere, fortæller Peter Krusborg, direktør for Destination Nordvestkysten.

Læs om fantastiske oplevelser og events