Nyheder
imported

Digital selvbetjenings-foto-pas-maskine guider borgeren

Jammerbugt Kommune har fået en foto selvbetjeningspasmaskine – så nu kan borgerne selv tage billeder til pas eller kørekort, når de kommer i Borgerservice - og hvis der er kø i Borgerservice er det jo helt perfekt at kunne udnytte tiden og få taget pasbilleder.

Digital selvbetjenings-foto-pas-maskine guider borgeren

Jammerbugt Kommune har fået en foto selvbetjeningspasmaskine – så nu kan borgerne selv tage billeder til pas eller kørekort, når de kommer i Borgerservice –  og hvis der er kø i Borgerservice er det jo helt perfekt at kunne udnytte tiden og få taget pasbilleder.

Tekst: Louise Kande

– Pasmaskinen er så snedigt indrettet, at den guider borgeren igennem processen med at få taget et billede. Det er super fint, at maskinen via skærmen informerer og guider borgeren, om man skal tage hovedet lidt til den ene eller anden side eller kigge op – så man får det optimale billede i forhold til reglerne for pasbilleder. Med dette system kan borgeren fuldt ud interagere på egne vilkår og i eget tempo. 

– Det er en fin service, at borgerne nu kan bruge ventetiden til at servicere sig selv og få foto-delen klaret, inden han eller hun kommer til borgerserviceskranken, fortsætter Birgitte.

Fakta:

Det koster 145 kr. at få taget pas/kørekort billeder og man skal møde personligt op i Borgerservice. Jammerbugt Kommune er ifølge leverandøren den første kommune i Danmark, der har denne type af selvbetjenings-foto-pas-maskine. Der arbejdes på at integrere med NemID, så borgerne hjemmefra selv kan indtaste oplysninger, inden vedkommende i Borgerservice – men det er stadig en del ude i fremtiden.

Borgerne skal have et foto med for at få lavet et pas – men det kan tages på foto-pas-maskinen i Borgerservice.

Læs om fantastiske oplevelser og events