Blokhus

Donation fra fond hjælper børn i sorg

En donation på 100.000 kroner fra ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” gør det muligt for foreningen ”Skyggebørn” at forsætte med at hjælpe børn og unge, der har mistet en nær relation eller har alvorlig sygdom tæt inde på livet.

Meget taknemlig
Det er første gang, at der foregår udlodning fra den forholdsvis nyoprettede fond, og derfor er stifteren af Skyggebørn, Jes Dige, taknemlig for, at organisationen er blandt de udvalgte.
– Vi er dybt afhængige af økonomisk støtte for at drive vores samtalegrupper, der er udgangspunktet for vores arbejde med børn og unges sorg. Det har stor betydning, at de har et rum, hvor de mødes med andre i samme situation og hvor de får mulighed for at udtrykke de svære følelser, der er forbundet med det at miste, siger han.

Gratis tilbud
”Skyggebørn” er et gratis tilbud til børn og unge.
Foreningen modtager ikke offentligt tilskud men drives udelukkende ved hjælp af donationer fra fonde, private og foreninger. I år har covid-19 gjort det ekstra tungt at rejse økonomi til at drive de i alt 23 samtalegrupper, der pt. findes i Danmark.
– Vi mangler en tredjedel af vores indtægter, og derfor er vi meget taknemlige for, at der er nogle, der har øje for vores arbejde. Med denne donation har vi mulighed for at drive 12 nordjyske samtalegrupper i et halvt år, fortæller Jes Dige.

Oprettede fond
Sol og Strand Feriehusudlejning overgik i 2019 til fondseje.
Efter planen skulle ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld”, der i øjeblikket er under opbygning, først have påbegyndt udlodning til velgørende formål fra 2022/2023. Fondens bestyrelse har imidlertid besluttet at udlodde en million allerede i år.
– Det er første gang, vi udlodder fra fonden, og bestyrelsen har udvalgt i alt ti organisationer, som modtager hver 100.000 kroner. Denne gang er udvælgelsen sket ud fra de ønsker, som fondens stiftere, Margit og Kjeld Andersen har haft. Fremadrettet vil udlodningerne ske på baggrund af ansøgninger, som vi modtager, siger fondens bestyrelsesformand, Jens Stadum.

Vigtigt arbejde
I november 2019 overdrog Margit og Kjeld Andersen ejerskabet af Sol og Strand Feriehusudlejning A/S til den erhvervsdrivende fond, der har til formål at støtte velgørende og lokale formål.
Fra 2022/23 er forventningen, at fonden årligt vil kunne udlodde op til 75 procent af overskuddet i Sol og Strand Feriehusudlejning til disse formål. Dermed er man indirekte med til at gøre en forskel for andre, hvis man vælger at udleje sit sommerhus eller booke et sommerhusophold gennem Sol og Strand Feriehusudlejning.
Det kalder virksomheden for ”Ferie med det gode hjerte”, og det er helt i overensstemmelse med Margit og Kjeld Andersens ønsker og håb for virksomheden.
– I kraft af at vi har fået etableret denne fond sikrer vi, at vores livsværk med udlejning af danske feriehuse lever videre på danske hænder og ikke sælges til eksempelvis en udenlandsk kapitalfond. Vi glæder os over, at fonden kan støtte det store og vigtige arbejde, som Skyggebørn udfører – særligt i år, hvor pandemien har gjort det svært for foreningen at drive sine aktiviteter, fortæller Margit og Kjeld Andersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events