Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Dygtige kunstnere på Galleri Munken

I disse uger kan man opleve fire spændende kunstere på det populære galleri

 Der er tale om Majken á Grømma (Malerier), Michael á Grømma (Malerier), Lone Osmann (Skulpturer) og Betina Huber (Glas).

 

Betina Huber betragtes af mange som en af de nyskabende inden for dansk glaskunst.

– Farvernes sande karakterer kommer først til deres ret dagen efter, når glasovnen endelig er kold nok til at åbne. Oftest går det godt, men nogle gange kommer der helt umulige ”børn”, som kun en mor kan elske, ud af ovnen!

 

 

– At arbejde med glas, er som at male i blinde, siger Betina Huber (Foto: Galleri Munken)

 

Majken á Grømma er en moderne landskabsfortolker. Med det nordiske landskab som motiv tager hun sig en stadig større frihed i legen med penslen, med farverne og kompositionen. Der er kraft i farven, rytme og dynamik i penslestrøgene, poesi, drama og glæde i motivet. 

Majken á Grømmas lærreder emmer af spontanitet (Foto: Galleri Munken)

 

Michael á Grømma der er søn af Majken à Grømma, inddrager også landskaber i sine billeder, men i en mere symbolsk fortolkning. Han bruger f.eks. oliekatastrofen i den Mexicanske Golf som inspirationskilde: den driftige fabrik, sat op mod svævende grise. Hans malerier rummer humor, mystik, uhygge, og sidst, men ikke mindst, håbet ved regnbuens ende.

Skulptør Lone Osmann skildrer mennesket på klassisk vis i sine bronzeskulpturer. Hendes modeller er primært mænd, kvinder og børn – hverdagssituationer fastholdt i et øjebliksbillede.

Lone Osmanns skulpturer har et tidløst udtryk, og man fornemmer en ømhed over for modellen (Foto: Galleri Munken)

Udstillingen kører frem til den 8. juli.

Læs om fantastiske oplevelser og events