Nyheder
imported

Efterårsferien: Spændende aktiviteter i børnehøjde i Skulpturparken

Gratis for børn op til 12 år, ifølge m. voksen. Gys, spas, førstehjælp, politibesøg, redningstjenesten, safarishow og piratudklædning er blot nogle af de sjove aktiviteter, der kan opleves i børneweekenderne d. 10. og 11. samt 17. og 18. oktober.

 

Kulturhuset Blokhus i efterårsferien:

– > Se hele programmet her: /UserFiles/file/1415%20Skulpturparken%20NY%20kopi.pdf

Spændende aktiviteter i børnehøjde i Skulpturparken

Gys, spas, førstehjælp, politibesøg, redningstjenesten, safarishow og piratudklædning er blot nogle af de sjove aktiviteter, der kan opleves i børneweekenderne d. 10. og 11. samt 17. og 18. oktober.

Førstehjælp i børnehøjde

Henrik Vang Christensen fra ”Nordjyskfoerstehjaelp.dk” og ”boerninaturen.dk” gæster Skulpturparken d. 10. oktober i tidsrummet 10.30-15.00 – Jeg glæder mig til at have en rigtig lærerig og spændende dag. Der vil være nogle førstehjælpsopgaver som mindre børn kan deltage i – de kan eksempelvis blive sminket med et kunstigt sår på armen eller et blåt øje, de kan lære at lægge mor eller far i stabilt sideleje og de kan anlægge forbinding på hinanden. Og så vil jeg generelt snakke med børnene hele dagen, om hvad det vil sige at kunne hjælpe hinanden og sig selv, hvis man er kommet til skade, fortæller Henrik Vang Christensen. Alle børn vil få et lille diplom udleveret.

Henrik Vang Christensen er født og opvokset i Hundborg i Thy. De seneste 7 år har han boet i Vust, vest for Fjerritslev. – Min baggrund for at undervise i førstehjælp er mere end 15 års ansættelse i Beredskabsstyrelsen, hvor jeg har undervist i de fleste emner inden for Brand- og redning, herunder førstehjælpsundervisning på flere niveauer.  Jeg har undervist meget forskelligartede kursister i førstehjælp, eksempelvis brandfolk, skolebørn, unge fra erhvervsskoler, ansatte i større virksomheder, værnepligtige i Beredskabsstyrelsen og ansatte i Forsvaret.

Hvad er boerninaturen.dk og nordjyskførstehjaelp.dk?

På www.nordjyskfoerstehjaelp.dk kan man læse om de forskellige førstehjælpskurser Henrik udbyder. -Jeg laver skræddersyede førstehjælpskurser til institutioner og virksomheder, ligesom jeg underviser i færdselsrelateret førstehjælp til kommende billister.

På www.boerninaturen.dk inspirerer Henrik til at få børnene meget mere ud i naturen. – Det er fantastisk hvad der ligger af potentiale indenfor læring og udvikling, ved at opholde sig i naturen sammen med børn. Vil du have gladere og sundere børn, så er der stærk medicin at hente i naturen, forklarer han.

Den (u)hyggelige labyrint

Hvem når først ud? Ta’ på opdagelse i skulpturparkens nye labyrint. Den er bygget af halmballer, sløringsnet, er kringlet og giver masser af efterårs(u)hygge. – Hver dag fra d. 10. oktober til d. 18. oktober får du mulighed for at finde vej gennem den sjove, overraskende og måske uhyggelige labyrint. Og vi har også pyntet skulpturparken op, så du kommer i den helt rigtige efterårs-(u)hyggelige stemning. Vi glæder os til at se dig, fortæller indehaver John Andersen, om det nye tiltag i Skulpturparken.  https://www.colourbox.dk/billede/billede-1226948

Safarishow – Musikalsk underholdning

Der er dømt masser af grin, sange og god underholdning for hele familien, når showteltet fyldes, lørdag d. 10. oktober kl. 11.00 og igen kl. 13.00. Her mødes i af aben Rango, der elsker sange om sig selv “åh abe! Åh gid jeg var lige som mig selv!” Hans lillebror Ludwig “hård banan” drømmer om at være sej som tarzan ”åh ih åhhhhh”, og tigeren Troels Triger er frygtelig drillesyg fordi alle hans striber i virkeligheden er narrestreger. Søren Brynjolf, der står bag Sørens Safarishow, laver under forestillingen ligeledes cirkusnumre som alle børn kan hjælpe ham med.

Sandslotskonkurrence

Hvis man tør tage kampen op, mod nogle af verdens allerbedste sandskulptører, er der d. 10,11,17, og 18. oktober mulighed for at blive klogere på HC Andersen tema og for at se, om man kan gøre kunsten efter ved at deltage i sandslotskonkurrencer. Her har man to intensive timer til at lave flotte sandslotte i sandkassen. Alle deltagere får gratis is – og der er præmie til vinderen.

Femkamp – ligesom i de gamle dage

Skal der brændes lidt krudt af er dette års spritnye initiativ det helt rigtige valg. For alle børn op til 12 år, er der i begge børneweekender mulighed for femkamp, hvor børn kan konkurrere i og udfordre sig selv i  bl.a. æggeløb, sækkeløb og tovtrækkeri. – Ja, hvad legede børnene i gamle dage, da der ikke var fjernsyn, iPad og smarte telefoner? De legede med det, de kunne få fat på, og hvor alle kunne være med. Og det skal vi også til årets femkamp, fortæller John Andersen.

Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanariums store Roadshow gæster også skulpturparken i efterårsferien d. 11. 11.00-15.00 . Her har børnene mulighed for at røre ved fisk og levende krabber, gå på ravjagt, lære en masse om Nordsøen, Nordsøens dyreliv og fiskeri samt deltage i konkurrencer. – Vi har tidligere haft besøg af det flotte roadshow, og det har været en succes hver gang, så vi glæder os til endnu engang at hilse guiderne velkommen, forklarer John.

På skattejagt med H.C. Andersen

Kan du din H.C. Andersen historie? – På denne skattejagt kan hele familien gå på jagt mellem 18 sandskulpturer, som er opstillet i parken – og møde bl.a. Snedronningen, Tommelise, Den standhaftige tinsoldat og Skorstensfejeren. – Svarene tjekker du i børneteltet og der er naturligvis diplomer til alle børn der deltager, fortæller John Andersen.

Springeren – Maritimt oplevelsescenter

Springeren fra Aalborg gæster pladsen. Med sig har de forskellige effekter fra deres maritime oplevelsescenter. Og, så kan de gøre børnene til pirat for en dag – hvis de tør. Der er både tatoveringer og pirat-tørklæder i vente.

Blå blink og håndjern

Politiet eller politikorpset er en offentlig myndighed, hvis hovedopgave er at opretholde almindelig orden og sikkerhed samt bekæmpe forbrydelser. Men hvem er det lige, der sidder bag rattet i en politibil og hvad siger den i øvrigt, når den kører ud på en opgave? Det bliver spændende, når alle børn og voksne kan få en demonstration i brugen af en politibil.

Redningstjenesten fra Thorup Strand

Per Kristensen, stationsleder på Thorup Strand Redningsstation glæder sig til at gæste Skulpturparken. Han er sammen med 9 øvrige frivillige redningsmænd en del af det korps der rykker ud, når alarmen går. Redningsstationen ved Thorup Strand redder liv på kyststrækningen mellem Hanstholm og Hirtshals – til lands og til vands.  Lørdag d. 10. oktober og lørdag d. 17. oktober giver de demonstration af deres nye redningskøretøj, en WV TOUREG 3.0 4X4, udstyret med mobiltelefon, Sine Radio-system VHF+ Bærbar VHF, radar, navigator, elektronisk søkort og AIS identifikationssystem. Køretøjet er endvidere udstyret med hjælpemidler til førstehjælp og båre til kvæstede personer. Et sæde kan lægges ned i det nye redningskøretøj, så der bliver plads til en båre. Og redningsstationen kan således transportere en kvæstet person fra kysten til et sted, hvor en ambulance fra Falck kan tage over. – Ved du hvor tung en redningsdragt er? Hvordan en redningsbil lyder? Og hvordan mon man laver genoplivning? Det bliver du klogere på i Efterårsferien, forsikrer John Andersen slutteligt.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events