Aabybro

Eftertragtede byggegrunde i Aabybro stiger i pris

Efterspørgslen efter byggegrunde i Aabybro er stor, og der findes lige nu ikke en eneste kommunal grund til salg.
Men til juli sender Jammerbugt kommune 17 nye grunde i udbud efter byggemodning af Horsbækken etape 3.
Og der er allerede 40 familier, som har bedt kommunen om at give besked, når de 17 stk. cirka 1.000 kvadratmeter store grunde kommer til salg.

Stigende priser
Økonomiudvalget har netop været i gang med at finde frem til en mindstepris på grundene, som bliver sendt i udbud.
Reglerne siger, at mindsteprisen skal være markedsprisen, og derfor indstiller udvalget til kommunalbestyrelsen, at kvadratmeterprisen er 945 kroner.
Dermed er kvadratmeterprisen i Horsbækken øget med 345 kroner siden 2. etape i 2018.
– Der er stigende priser på byggegrunde i Aabybro, og det er der flere årsager til. Der er en stor efterspørgsel, men det er også blevet dyrere at etablere grundene, fortæller borgmester Mogens Chr, Gade.
– Desuden er Horsbækken meget attraktiv, og der er en stor udvikling i Aabybro by, hvor vi ser byggekraner flere steder. Samtidig har vi en forpligtigelse til at sælge til markedsprisen og dermed lægge os i slipstrømmen af priserne på de private grunde, så vi ikke udkonkurrerer de private investorer, forklarer han.
Med de 17 grunde i etape 3 kommer Horsbækken samlet op på 63 grunde. Og inkl. køb af jord vil byggemodningen koste kommunen 755 kr. per kvadratmeter

Priser til sammenligning
Mindsteprisen er sat med udgangspunkt i priserne på andre solgte grunde i området.
I forhold til andre kommunale grunde, så solgte Jammerbugt Kommune fra januar 2020 til august 2020 de sidste 5 grunde i Horsbækken etape 2 til en kvadratmeterpris på 600 kroner. En pris der blev fastsat i foråret 2018.
Ligeledes i 2018 blev der i et privat projekt udstykket 15 parcelhusgrunde ved Degnelodden og Præsteageren, og de blev i gennemsnit solgt til 610 kr. per kvadratmeter.
Af andre private udstykninger, så har der i Solstrålen siden foråret 2019 været udbudt 41 grunde, og 29 af dem er solgt til en gennemsnitspris på 875 kr. per kvadratmeter.
Og der er netop udbudt et nyt projekt ved Gl. Hovensvej og Præstegårds Mark med 20 parcelhusgrunde til en gennemsnitspris på 960 kroner per kvadratmeter.
De er ikke solgt, men i følge prospektet er halvdelen af grundene reserveret.

Læs om fantastiske oplevelser og events