Løkken

Eftertragtet vandrekoncept med VesterhavsCaminoen

 | FOTO: Presse
Bestillinger af vandreferier langs Nordjyllands vestkyst vokser
vesterhavs camino

Det relativt nye vandreprodukt – VesterhavsCamino, som blev lanceret i 2022 af OutNature i Løkken, er i 2023 blevet taget godt imod af gæster, der gerne vil udforske den smukke natur langs Vesterhavet i Nordjylland.
At man ikke skal tænke på, hvor man skal vandre, overnatte eller spise har fået 4.000 gæster til at bestille vandreferien i det nordjyske. Samtidig er der ingen, der skal være bekymret for at gå turen med en tung rygsæk med alle dine personlige ejendele indeni eller hvordan du i det hele taget skal komme retur til startstedet for turen. Alt er arrangeret på forhånd incl. bagagetransporten.
Grunden til konceptets succes vurderer Kasper Nørgaard fra OutNature skyldes sammensætningen af turene, hvor der er fokuseret på flot natur og oplevelsen af små hemmelige steder, som man måske ikke selv har kunnet finde frem til, lækker overnatning og god mad. Tidsmæssigt er det også attraktivt, da det er en miniferie på 3 dage, hvor gæsterne ikke, som ved mange andre ferie, skal afsætte 7 dage.

vesterhavscamino løkken
vesterhavscamino løkken

Sjællandske kvinder

I 2023 har de små vandreferier været meget tiltalende for sjællandske kvinder i alderen fra 55-58 år. De er dem, der har været bedst repræsenteret i antallet af bookinger, når firmaet ser tilbage.
-Jeg tror det skyldes, at de ser det som en oplagt mulighed for noget selvforkælelse nu når børnene er flyttet hjemmefra. Så er der plads og ro til at opleve og vælge kvalitet. Samtidig er det en god anledning til en masse fordybende samtaler, og mange kan godt lide at man er sin egen herre, hvor naturen er ramme om oplevelsen, udtaler Kasper Nørgaard.

Vandrekonceptet

Du køber en hel turpakke, og deltager på en 3 dages selvguidet og velorganiseret vandretur med overnatninger, morgenmad og bagagetransport. Prisen spænder lige fra 1.700 kr. – 3.000 kr. afhængig af tidspunktet på året.
Turene, der i gennemsnit er 17 km. pr. dag, foregår på de etablerede stier langs kysten med små afstikkere til skønne naturperler eller seværdigheder.
Med afgang fra enten Slettestrand eller Løkken begiver gæsterne sig ud på ruten for efterfølgende at slutte turen henholdsvis i Lønstrup eller i Tversted. Ved turens afslutning transporteres gæsterne tilbage til startstedet i en minibus enten til Slettestrand eller Løkken.
I 2024 lanceres der endnu flere ture – også nogle hvor man tilbagelægger helt op til 45 km. pr. dag.
Firmaet bag tager sig af at arrangere hele forløbet, så det er bare med at snøre vandrestøvlerne og begive sig ud i den smukke natur, der kendetegner den nordjyske vestkyst.

Løkken vandre
Vesterhavscamino rubjerg

Læs om fantastiske oplevelser og events