Blokhus

John Andersen

Manden bag massive initiativer i Blokhus-Hune

John Andersen er kendt af de fleste som en af hovedarkitekterne bag den rivende udvikling i Blokhus-Hune området.

John Andersen fylder 72 år d. 6. juli, men har mere fart på i sit liv end mange, der er langt yngre. At nyde sit otium er for ham ensbetydende med, som han selv udtrykker det, at arbejde mindst 8 dage om ugen. Og der har været fart på John, lige siden han som ung mand startede på Søfartsskole, uddannede sig som kok til søs med DFDS, ligesom han aftjente sin værnepligt som soldat i Nørresundby. I 1972, nærmere betegnet d. 17. november, startede han Johns Køkken i Vejgaard og blev også indehaver af Vejgaard Smørrebrød og Vejgaard Cafeteria. Kursen var sat for en særdeles aktiv karrière som iværksætter og selvstændig. Faktisk har John Andersen været selvstændig erhvervsdrivende i 50 år.

Engageret i ejendomsbranchen

Fra 1981 skiftede han madbranchen ud med et job som ejendomsmægler, og der var hermed taget hul på en ny etape i hans livsrejse. Den etape fik en varighed på 25 år, og på et tidspunkt ejede han 13 EDC-ejendomsmæglerbutikker med 85 ansatte. De blev afhændet i 2006. Inden da havde den dynamiske iværksætter startet byggevirksomhed og investeret i opførelse af ca. 100 andelsboliger og lejligheder i årene 2002-08. Han fik sideløbende oparbejdet en udlandsmægler-afdeling, hvor han solgte ferieboliger til solhungrende danskere. De lå primært i Spanien, Florida og på den græske ø Kreta – en ø, John siden gerne har besøgt mindst tre gange om året. Sideløbende med sine investeringer har John Andersen været stærkt involveret i diverse faglige udvalg, bl.a. inden for ejendomsbranchen, ligesom han også har haft sæde i branchens Etiske Råd. Apropos det etiske, så har John altid gået meget op i at få skabt nogle regelsæt og rammer, der skaber sikkerhed for kunderne og har i den forbindelse f.eks. hjulpet Klagenævnet med en del sager.

Fik øje på Blokhus-Hune

I 2009 skete der det triste, at Johns kone fik en hjerneblødning, der gjorde, at den tidligere skibskok måtte sætte en ny kurs også i sit liv. Godt rådgivet og tilskyndet af datteren blev alle aktiver i udlandet solgt, og i stedet fik John Andersen øje på Blokhus-Hune og alle de muligheder, der kaldte på ham her. Resten af historien er velkendt. John kom, så og sejrede. Det ene tomme lokale efter det andet fik nyt liv og indhold, renoveringer blev foretaget, og nybyggerier kom op at stå. Mest glad er John selv for initiativet til at få startet Blokhus Erhvervsforening, som blev stiftet i 2012 og i dag har ca. 120 medlemmer. Desuden blev der samme år oprettet et Samråd for Blokhus, der er en paraplyorganisation, som samler trådene for alle de initiativer, der foregår. Resultatet af den nye struktur blev, at der i Blokhus-Hune nu blev og bliver løftet i flok, og gennem et tæt og fortrinligt samarbejde mellem de mange interessenter i Blokhus-Hune er der blevet skabt en række flotte resultater og en blomstrende udvikling.  Blokhus-Hune står i dag  som et smukt, driftigt og attraktivt turistområde med appel til gæsterne hele året rundt. Det organiserede samarbejde om udvikling, events og markedsføring har virkelig båret frugt, kan John Andersen konstatere med tilfredshed.

Lige nu sidder vi midt i Skulpturparken, der er et resultat af Johns arbejde med at få sandskulpturerne tilbage efter 10 års fravær. Hune Friskole blev købt og det grønne område plastret til med sandslotte og træskulpturer. Det skete i 2013, og siden da er der kommet over 3500 m2 bygninger under tag, ligesom der er skabt en unik skulpturpark med masser af oplevelsesmuligheder.

 

Elsker at stå i opvasken

Selvsagt er fritid ikke noget, der fylder så meget i Johns tilværelse. Han elsker sit alsidige arbejde med at udvikle og iværksætte – hans største passion er dog at stå i opvasken. Den konkrete og hurtige proces med at forvandle snavset service til lækkert og rent service tiltaler den resultatorienterede mand! Privat bor han på en ejendom i Vadum, hvor han har plads til sin anden store passion, nemlig veteranbiler. Et køb af fritidshytten i fjordbyen i Aalborg tæt på lystbådehavnen giver behagelig gå-afstand til hans store motorbåd. Søen trækker jo lidt endnu hos den gamle skibskok! Her hen mod slutningen af vores passiar om stort og småt bliver John Andersen dog lidt eftertænksom i blikket. Hans 48 årige datter og 50 årige søn arbejder begge i det fælles familiefirma i Aalborg som henholdsvis ejendomsmægler/administrativ chef og for sønnens vedkommende som vicevært med ansvar for en lang række praktiske opgaver. Tanken om et kommende generationsskifte – enten helt eller delvist – er begyndt at tage form i Johns bevidsthed – uden at det dog haster, skynder han sig at tilføje. Lysten til at stå forrest i køen, når der skal bestilles noget og skabes noget nyt er således intakt. – Hvis John ellers får tid, kan han jo tage sig en tur i en af veteranbilerne og tænke videre. Hvem ved – måske bliver det til nye initiativer og iværksætterier.

Læs om fantastiske oplevelser og events