Brovst

Elos modeller er med i Badehotellet

Hjemme i garagen har Elo Meincke to skatte på fire hjul, og også TV2 har fået øjnene op for de to modeller af Ford A veteranbiler, som begge har været med i optagelserne til den populære tv-serie.

To sjældenheder
– Det her er en Ford A Coupe fra 1928, jeg mener, det er den eneste af sin slags her i landet. Den har været med i Badehotellet og blandt andet kørt med præstens kone, fortæller Elo Meincke.
– Den anden her er en Ford A 4-dørs sedan fra 1929. Den er med i de nye optagelser, som bliver sendt i starten af det nye år. Så det må jeg ikke fortælle noget om endnu, forklarer Elo Meincke.

Sjovt at overvære
Dog kan han afsløre at Badehotellets kulisser er placeret på en ejendom, hvor alle værelserne er i en lade, mens hans veteranbiler er benyttet ved optagelser i Telefondalen ved Thorup, i Skagen samt to gange i København.
– Det er sjovt at være med og se, hvordan det hele forgår, og hvordan de optager de forskellige scener og tænker i kulisser, fortæller Elo Meincke.
– De har vel fået kontakt til mig via en veteranbilklub. TV2 ringede bare en dag og spurgte, om jeg havde disse biler, fortæller Elo Meincke.
Og hans Ford A Coupe er også blevet bemærket i det nordjyske sommerland.
Sidste år vandt den Blokhus & Omegns Grundejerforenings ærespokal, da der var Blokhus & Bilerne.

Når man ikke kan helbredes
Elo Meincke har altid gerne villet have en Ford A – lige fra han var 9 år.
– Jeg har altid synes, at det var en rigtig bil. Min bedstefar havde en Ford Popular. Det er vel sådan, det er startet.
Men det var først i 2004, at drømmen blev opfyldt, og der kom veteranbiler på ejendommen i Jammerbugt Kommune.
– Jeg havde grise i stalden her, men det gav underskud, så jeg byggede om til et værksted og købte coupeen af en cykelhandler på Sjælland. Sedanen har jeg købt ubeset og importeret fra USA.
– Og når man først har fået en sådan syge, så kan man ikke helbredes, konstaterer han.
Siden er veteranbilerne blevet sat i tip-top stand, og Elo Meincke har selv bygget motorerne.
Han lige solgt to Ford A, men han har en 5-6 andre som han passer for deres ejere, så der er nok at se til.

På ferie i Norge
Men bilerne får ikke lov til at stå stille, men benyttes så ofte som muligt.
– Vi har været på ferie på Lolland/Falster og i Norge i vores Ford A sedan, fortæller Elo Meincke om ferierne, hvor der dog ikke bliver overnattet på badehoteller, men i hytter på campingpladser.
– I Norge sprang der en toppakning. Heldigvis mødte jeg en elektriker på en sportsplads og spurgte ham, om han vidste, hvor jeg kunne få sådan en – og han havde en derhjemme. Så jeg skiftede toppakningen om aftenen på campingpladsen, fortæller Elo Meincke, der er selvlært.

Lille museum
Om onsdagen kører han ud fra Fjerritslev Kirke med andre veteranbils-entusiaster, og hvis vejret ikke er til at drikke kaffen udenfor, så invitere Elo gerne op på loftet over værkstedet, hvor han har indrettet et lille museum, ligesom han også samler på veteran-knallerter.
– Vi samler på det, de andre smider ud, griner han.

Læs om fantastiske oplevelser og events