Pandrup

Emneuge om naturen på Trivselsskolen

I uge 39 havde alle elever på Ingstrup Trivselsskole og børnehave emneuge med emnet ‘Naturvidenskabsfestival’. Skolen havde i den forbindelse søgt om midler hos naturvidenskabsfestival uddelingspulje, hvor de fik bevilliget et flot beløb. 
På skolen blev der i ugens løb bl.a arbejdet med biodiversitet og alle elever var på mol i div. haver og marker, selvfølgelig med tilladelse, for at samle ind til skolens version af ‘nak og æd’, der løb af stablen den sidste dag i emneugen.  Der blev også lavet æblesaft og æblekage.
Tirsdag i uge 39 var hele skolen en tur i zoologisk have, hvor der blev set på diverse dyr og smagt blåmuslinger og ristede melorme.
Onsdag kom tre erfarne jægere og dissekerede to rådyr, fortalte om det at være jæger, samt viste hvad jagthunde og svejshunde kan. Eleverne fik lov til at røre ved div. død dyr, de fik lov at skære i dem, kiggede på indvolde m.m. De dyr, der ikke kunne bruges til bålmaden sidst på ugen, blev anbragt i et forrådnelsesbur, sådan at børnene efterfølgende kan følge med i nedbrydningstid og nedbrydningsproces. 
Torsdag kom Gustav Urth forbi med sit natur trylleshow. Gustav er et super engageret naturmenneske, som med stor energi fortæller om og tryller med naturen. 
Fredag og sidste dag i emneugen blev afsluttet med skolens version af ‘nak og æd’. Der blev lavet mad på bål af rådyr, samt en hel masse grøntsager, som søde mennesker i Ingstrup havde doneret. Maden blev ekstra lækker, fordi der var smør, ost og fløde, som Ingstrup mejeri havde sponsoreret. 
En fantastisk uge for alle ansatte og elever på Ingstrup Trivselsskole og børnehave. 

Børnehaven
I børnehaven er det blevet efterår med alt hvad det indebærer. Børnehaven har, som skolen også, i denne uge, haft fokus på naturen. De har bla. lært noget om bænkebidere og også set Gustav Urths naturtrylleshow. 
Derudover har de syltet rødbeder, lavet chips og pommes frites af deres egen kartoffelhøst, høstsuppe over bål, æblesaft af egne æbler m.m. I oktober måned er fokus i børnehaven ‘efterår’, og der skal bla. laves drager af naturens egne materialer.
Også i år vil børnehaven bage til ‘bag for en sag’, som støtter børnetelefonen, og traditionen tro, skal alle børn også deltage i ‘Skolernes motionsløb’.
Børnehavens naturhytte, som forskellige fonde har doneret, bla. Lions Club Pandrup, er også i fuld gang med at blive etableret bagerst på børnehavens legeplads. 

Læs om fantastiske oplevelser og events