Nyheder
imported

En eventyrlig verden – også for børn i årets skulpturpark – Blokhus sandskulpturfestival 2015

Udover sandkasseområdet har man ligeledes etableret et hyggeligt krea område hvor børn selv kan designe de fantasi kreationer de ønsker ved hjælp af farvet sand og små figurer. – Og det er en meget populær aktivitet for børnefamilier, fortæller receptionist ved Kulturhuset, Christina Abrahamsen

Blokhus:

En eventyrlig verden – også for børn i årets skulpturpark – Blokhus sandskulpturfestival 2015

Der er masser af oplevelser for de mindste til årets populære Sandskulptur Festival

Tekst: Lotte Kande – Foto: Lotte Kande/Kulturhuset Blokhus

Årets tema på Blokhus Sandskulptur Festival er H.C. Andersens Eventyr. Her mødes publikum af flotte eventyrskulpturer udført af internationale sandkunstnere. I den 10.000 kvm. store Skulpturpark kan man bl.a. opleve Nattergalen, Fyrtøjet, Tommelise, Den lille Havfrue og mange flere alle udført i 4 til 6 meters højde, samt en helt fantastisk skulpturvæg i ca. 100 meters længde. H.C. Andersen er kendt i hele verden for sine dejlige eventyr, som er elsket af både børn og voksne. Og apropos børn, så tilbyder Blokhus Sandskulptur Festival, der har til huse i Kulturhuset Blokhus, endnu flere spændende oplevelser for børn. Sandkasseområdet, der altid har været et stort aktiv og trækplaster for de mindste, er dette år blevet udvidet til et endnu større areal og endvidere er det blevet overdækket, hvilket betyder, at man i al slags vejr nu har mulighed for, at boltre sig og gøre kunsten efter de internationale skulptører.

Denne sæson er der endvidere indkøbt spændende arbejdsredskaber, således det er blevet sjovere og lettere for børn at bygge fantasiskulpturer. – Inspirationen har jeg hentet i Weymouth, England, hvor jeg tidligere på året besøgte deres Sandskulptur Festival fortæller indehaver, John Andersen, der samtidig oplyser, at der er etableret et godt samarbejde og netværk de to festivaller imellem.

Udover sandkasseområdet har man ligeledes etableret et hyggeligt krea område hvor børn selv kan designe de fantasi kreationer de ønsker ved hjælp af farvet sand og små figurer. – Og det er en meget populær aktivitet for børnefamilier, fortæller receptionist ved Kulturhuset, Christina Abrahamsen. Hun har ligeledes set hvor stor værdi det har givet, at man i år har lavet en skattejagt for børn, der tager hele familien med rundt til alle de imponerende skulpturer og til sidst udløser et flot diplom. Pladsen byder også på skak ligesom der er implementeret flere H.C. Andersen værker de besøgende kan interagere med. Her kan man stikke hovedet igennem og lade sig forvandle til Den lille pige med svovlstikkerne, Klodshans eller svinedrengen blot for at nævne nogle, som folk så kan stille sig bagved og dermed få taget billeder af sig selv.

Blokhus Sandskulptur Festival er et stort aktiv for hele familien og skulle sulten melde sig på midt i legen, så er det både muligt, at medbringe egen madkurv eller lade sig friste af cafeens lækre udvalg.

 

 

 

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events