Nyheder
imported

En klumret klummeforfatter:

Du kender det sikkert godt?

Følelsen af at være lidt kendt, men på den anden side overhovedet ikke kendt. Kendt fordi du måske er i familie med en kendt, eller venner – sågar følger – en meget kendt?

Sådan en slags selvudnævnt kendt er jeg

Lad det være sagt med det samme. Jeg er kendt, jeg er også ret stor af min størrelse, men netop fordi jeg er selvudnævnt kendt, er jeg nok større end gennemsnittet, men det er der jo så mange der er, og hvem bestemmer gennemsnittet?

Jeg er fan af Blokhus – Blokhus som by, destination, historie og fortælling. Jeg vil bruge min energi, kendthed, kluntethed og i virkeligheden mangel på samme, til at fortælle om mig selv. Du kender vel Niels Jensens hjem? Fiskeren og den berømte marinemaler? Han var født ind i en fiskerfamilie og derfor var det også meget naturligt for ham, at han i Blokhus skulle slå sig ned som redningsmand og kystfisker. Han var gift med Anna – og vidste du, at Anna har navnetallet 3 ("Kunstneren") inden for numerologien? Det er jo lidt sjovt, når man tænker på historien. Nå, ægteskabet mellem Anna og Niels var økonomisk hårdt med tre isvintre i træk, hvilket fik hans hustru til at se muligheder i hans Niels’ kunstneriske evner. De samme muligheder så mine oldeforældre – eller Niels så nok mest muligheder i dem, og derfor mødte de også hinanden, men deres bekendtskab var ikke altid morsomt for begge parter.

Niels Jensen har udtalt, at malerarbejdet i begyndelsen skete lidt i det skjulte, for den slags sysler var ikke rigtig noget for en fiskerknægt – men anno 2014 havde det ikke nær været et problem. Men heldigvis holdt han ved og indså også, at selvom hans store passion var fiskeriet, så var det maleriet der siden 1938 gav familien brød på bordet. Og det er jo lidt skørt, at man siger brød på bordet, når der i virkeligheden var tale om fisk – navnligt rødspættefileter, som var Niels’ livret. Men sådan er der jo så meget, og det er nok derfor jeg er selvudnævnt kendt. Og apropos kendt, så var det en stor milepæl for Niels, da han i 1979 i en alder af 72 år,blev udnævnt som årets kunstner i Skagen, men det er en anden historie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events