Nyheder
imported

En ny verden – et nyt Blokhus…. I alt fald for en periode

Med regeringens udmeldinger, dels i onsdags d. 11. marts, fredag d. 13 marts og senest i går middag søndag d. 15. marts, ønsker Erhversforeningen Destination Blokhus at tydeliggøre hvorledes situationen pt. er i Blokhus.

-Vi skal alle passe på hinanden. Danmark er ramt af Coronavirus. Det kommer angiveligt til at tage tid før, at vi i Danmark og i Blokhus er tilbage til normale tilstande. I Blokhus arbejder vi ud fra regeringens og myndighedernes anvisninger. Det betyder, at dele af vores virksomheder holder lukket mens øvrige fortsat holder åbent, situationen taget in mente. Vores virksomheder er alle meget bevidste om at følge de anvisninger, der er dem givet, såsom at afspritte kontaktbare flader som toiletter, inventar og terminaler, holde afstand og vise hensyn, opfordre til kortbetalinger og opsætte desinfikationsmidler mv. udtaler formand for Erhversforeningen Destination Blokhus, Berit Bøjstrup, ligesom hun oplyser, at på nuværende tidspunkt holder størstedelen af destinationens mere end 120 butikker og virksomheder også åbent som normalt. – Vi følger hele tiden myndighedernes anvisninger og retter os efter disse. Det er vigtigt, at vi alle hjælper hinanden, hvilket vi også er kendt for. Foreningens motto er: ”Sammen er vi stærkest”, hvilket må siges, at være det mantra, vi også i bestyrelsen arbejder ud fra lige nu, afslutter hun.

Danskere i området

Som én af Danmarks førende turistdestinationer vil denne nye opbremsning selvsagt sende turist- og transportbranchen ud i en krise. Aktørerne i området vil naturligvis komme til at mærke konsekvenserne i den kommende tid. Alene i Nordjylland generer turisme- og hospitality-sektoren en årlig omsætning på omkring 17 milliarder og mere end 20.000 arbejdspladser*, men når turisterne bliver hjemme rammes alle brancher. De der dog ikke bliver hjemme pt. er de danskere, der er sendt i ”karantæne” eller på anden vis opholder sig i området for at få ”frisk luft under vingerne”. Dette bekræfter Mikael Bisgaard fra Feriepartner i Blokhus. – Efter Statsminister Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften d. 11 marts, fik vi 17 last-minute udlejninger henover det første døgn. Tallet har været støt stigende siden og dermed kan jeg bekræfte, at vi ser en fremgang af danske gæster på nuværende tidspunkt, sammenlignet med samme periode de foregående år. 

Blokhus – Højt til himlen

I Erhvervsforeningens bestyrelse forstår man godt, hvorfor flere danskere vælger at opholde sig i området, mens situation skærper til. –Her er længere mellem naboerne, åbne vidder, højt til himlen og masser af plads, sammenholdt med den fantastiske natur der ligger tilgængelig lige udenfor døren. Sand, strand og vand på den ene side og skønne naturområder på den anden med skov- og hede arealer. – Frisk luft har vi alle godt af, selvfølgelig med behørig afstand til hinanden og andre, og det kan for en stund aflede tankerne fra det, der pt. er på alles læber, afslutter en enig bestyrelse.

*Kilde: Turismens økonomiske betydning i Danmark 2017, VisitDenmark

Læs om fantastiske oplevelser og events