Aabybro

Endelig: Nu skal der sejles med Gøl Båden

Det er nu 10 år siden, restaureringen af Gøl Båden begyndte og næsten to år siden, den blev søsat.
Nu er det så endelig blevet tid til, at den 114 år gamle båd kan blive navngivet og sat i drift igen.

Officiel navngivning
Lørdag 4. juni fejrer Gøl Bådens Træskibslaug, at skibet endelig er helt klar.
Det markeres med officiel navngivning af båden kl. 14, ligesom der er åben båd før og efter samt to sejladser med inviterede gæster resten af eftermiddagen.
På selve dagen bliver der ikke mulighed for at komme ud at sejle for andre end de særligt inviterede.
Det er de mennesker, der gennem de 10 år har ydet en særligt stor indsats for skibet og projektet. Da der kun er plads til 12 personer, og besætningen er på tre, er alle pladser optaget på denne første sejldag.
Men herefter bliver der masser af muligheder.

Bestil en tur
Båden får ny hjemmeside samtidig med navngivningen.
Her kan man se mulighederne for at komme ud at sejle og booke sig ind på sejlturene.
Båden blev søsat i juni 2020, midt under corona-epidemien, faktisk inden båden var helt klar først og fremmest fordi, den ikke skulle have en vinter mere på land for at undgå, at den ville tørre den ud og blive skadet alt for meget.
Siden er der blevet arbejdet videre ombord med justeringer af motor, skrueaksel og styretøj, med at gøre elinstallationerne færdige og med at få sikkerhedsudstyret i orden.
Også mast og bom er rejst og indretningen af bådens indre er blevet gjort færdig.

Glæder sig
Træskibslauget ser frem til sejladserne i den kommende tid med folk ombord.
Der er et stort hop fra den lange periode med håndværksarbejde og med at rejse penge og så til helt bogstavelig, at få vand under kølen, blæst i håret og folk på dæk og i kahyt.
Det er også et håb, at bådens kommende liv på Limfjorden vil skabe ny interesse for at være med i arbejdet med båden. Der er god plads til nye frivillige til arbejdet.
Det er meningen at uddanne op til 20 frivillige til at kunne være besætning på sommerens sejladser.
– Vi har brug for alle, der vil være med. Aktive kan vi ikke få for mange af. Der er brug for både arbejdstimer, tanker, ideer og selvfølgelig også kontingenter og de midler, sponsorer kan bidrage med, lyder det fra bestyrelsen.


Gøl Båden på træningssejlads fra Gjøl Havn med kommende besætningsmedlemmer. Ved roret ses træskibslaugets formand, Per Brag. Til højre næstformand Niels Myrup Andersen og til venstre er det Peter Rodkjær, der har været med fra starten. (Privatfoto
)

Læs om fantastiske oplevelser og events