Nyheder

Enestående natur, historie og kunst

En tur til spændende naturperler og hyggelige kulturmiljøer

ANNONCØRBETALT INDHOLD:

Skal du på tur i området, så er den vestlige del af Jammerbugten omringet af smukke landskaber med hede, skove og strande.

Området er for de natur- og aktivitetselskende, der kan udforske cykel- og vandreruter i området, og krydre det med kunstoplevelser og den maritime historie, der kendetegner egnen.

En af de populære naturoplevelser er Tranum Klitplantage, som blandt andet byder på Fosdalen.
En smuk naturperle med spektakulær udsigt, og et af de få udvalgte steder, som sammen med Svinkløv/Svinklovene, er udpeget som en del af Danmarks Naturkanon.

Skal du besøge Fosdalen, så kan du parkere ved Lerup Kirke og tage turen ned igennem dalen ad den lange træbro med vandet rislende på begge sider. Følger man stien op ad skrænten fører den dig til en imponerende udsigt over hele området.

Efter en dag i det fri kan turen kan gå forbi Tranum Lys & Glas, der er en lokal forretning på 250 m2 med håndlavede lys, keramik af egen produktion og glaskunst. I Slettestrand kan ruten suppleres med endnu en kunstoplevelse hos Rakugalleriet – et keramisk værksted med speciale i rakubrændt lertøj eller måske længere mod sydvest, hvor der hos KunstUnik bydes på fantasifuld glaskunst, der kan forskønne haven. De to sidstnævnte holder åbent efter aftale.

Feriegæster kan køre en tur til Svinkløv Plantage, der også rummer fantastiske naturoplevelser. På Svinklovene og langs Lien-skrænten mod Svinkløv Badehotel, er der en smuk vandrerute med imponerende udsigter over Vesterhavet.

Til slut bør turen gå forbi Thorupstrand, hvor du kan opleve den autentiske, maritime stemning på kystlandingspladsen. Selv den dag i dag kan du på helt tæt hold se, hvordan de velkendte blå fiskekuttere via spillet trækkes op på stranden efter en lang dag på havet.

 

Har du mod på flere smukke naturoplevelser, så er der heller ikke lang vej fra Thorupstrand mod Bulbjerg. Et fuglefjeld og en smuk 47 meter høj kalkstensklippe, hvorfra der er den smukkeste udsigt over havet.
Der er mange gode muligheder for skønne ferieoplevelser i den sydvestlige del af Jammerbugten.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events