Aabybro

eSport:Nord bag et brag af en computer-fest

For første gang lagde DGI Huset i Aabybro rammer til det store LAN-party for computerspillere, da eSport:NORD under Pandrup Firma & Familieidræt i den forgangne weekend afholdt Nordjysk LAN #4.

Flere end 200 deltagere
Over 200 gamere fra hele Nordjylland – inklusive en god del af unge spillere fra Jammerbugt-området – havde valgt at tilbringe en hel weekend med gængse esports-turneringer som eksempelvis CS:GO som det altoverskyggende spil med en løbende turnering både fredag og lørdag.
1. præmien på 5.000 kr. var skænket af Sparekassen Danmark gik til elite-esportsholdet fra Fjerritslev Gymnasium, der slog et heroisk kæmpende hold fra Biersted i finalen, som løb med 2. præmien på 2.500 kr.

Holdet fra Biersted flankeret af direktør Lars S. Larsen, Sparekassen Danmark.

Præmier for 120.000 kr.
Der blev også dystet og uddelt præmier og pokaler i FIFA22, Tekken, Rocket League, Minecraft, Fortnite, Beat Saber og andre velkendte titler fra computerspilsuniverset.
I alt blev der uddelt gevinster for mere end 120.000 kr. i løbet af weekenden. Halvdelen af disse præmier havde alle deltagere mulighed for at vinde via et bordlotto-system, som udtrækkes på den enkelte gamers placering i hallen.
På den måde blev gevinster for godt 60.000 kr. uddelt blandt alle deltagende gamere.
Hovedgevinsten i bordlotto på over 5.000 kr., som var skænket af Højbogård Biler i Aabybro, gik til en lokal gamer, som kan glæde sig over en helt ny computerskærm, tastatur og headset.
– Der har aldrig tidligere været så mange turneringer og konkurrencer i løbet af weekendens Nordjysk LAN-arrangement, men deltagerne var super-ihærdige med at deltage i alle vores planlagte og spontane aktiviteter, siger event-leder Martin Højen Grøn fra Pandrup.
Og det gjaldt både de mere seriøse og ligeså de fornøjelige og mere spøjse af slagsen som eksempelvis Cocio Crash, Kagearm, Pantyhose bowling, musemåttekast og lignende.
– Selvom der blev gamet uafbrudt, også igennem nattetimerne, var det lige før, at tiden fra fredag aften, hvor vi bød velkommen, til afslutningen søndag middag næsten var for kort tid, for der var en kontinuerlig tilstrømning til alt. hvad vi bød på af underholdning for deltagerne, siger han.

Mogens Frandsen og Lars Enevold Pedersen fra bestyrelsen i Sparekassen Vendsyssel Fonden Hvetbo

Stor donation
Det gjaldt også de to helt nye tiltag med virtual reality og e-racing, som var en del af Nordjysk LAN-konceptet for første gang.
Disse to aktivitetspunkter stod ikke stille udover nogle ganske få timer midt på
natten. Men derudover blev der kørt ræs fra meget tidlig morgen til et godt stykke ud på natten.
E-racing-udstyret med to cockpits, som det har været muligt for klubben at investere i via et stort sponsorat fra blandt andet Sparekassen Vendsyssel Fonden Hvetbo, vil fremover blive placeret i eSport:NORD’s klublokale i Jetsmark Idrætscenter, når klubben forventer at genopstarte de ugentlige klubaftner til oktober.
Til den tid indgår de to nye e-racing-cockpits (og virtual reality) i klubbens samlede udbud af aktiviteter.
– Støtten fra Sparekassen Vendsyssel Fonden Hvetbo er vi overordentlig glad for, siger Martin Højen Grøn, som også er klubleder i eSport:NORD.
– Uden denne støtte, hvor andre mindre givere også er med, er helt uundværlig for en elektronik-udstyrs-tung klub som vores.
Fonden var selv tilstede ved Nordjysk LAN og kunne således officielt overdrage de to e-racing-setups til klubben.

Klar i 2023
Som det allerede er lykkedes ved de foregående tre LAN-arrangementer, som klubben har været ansvarlig for, forsøger eSport:Nord  at løfte arrangementet en lille smule for hvert år. Selvom det naturligvis kan blive svært at fortsætte den udvikling.
– På lang sigt kunne vi i år glæde os over et mere professionelt lys-setup, smidigere
afvikling af vores hovedturnering, de nye aktiviteter og ikke mindst den ekstra underholdning for deltagerne, som var en del af årets nordjyske LAN party.
– Vi har allerede sat kryds i kalender 31. marts 2023, det er weekenden før påske, hvor vi og vore mange entusiastiske frivillige, som vi skylder en stor tak, igen kan
invitere indenfor til en forrygende spilweekend, fortæller Martin Højen Grøn.
Klubben har kun fået yderst positive tilbagemeldinger fra deltagerne fra årets gamer-weekend.
– Så mon ikke vi kan glæde os til en ny stor opbakning om et års tid – og forhåbentlig allerede gense mange af de lokale LAN-deltagere, når vi genåbner esportsklubben til efteråret.

Læs om fantastiske oplevelser og events