Blokhus
imported

Fårup Sommerland er nu Europas bedste forlystelsespark og Fønix bedste rutsjebane

For andet år i træk er Fårup Sommerland kåret til Europas bedste forlystelsespark og Fønix fik prisen som Europas bedste rutsjebane.

Tekst og foto: Presse

Der er stor international hæder til Fårup Sommerland, der fortsat kan bryste sig af at være blandt Europas bedste. Ved den netop overståede prisuddeling Park World Excellence i London modtog Fårup Sommerland for andet år i træk prisen som Europas bedste forlystelsespark i kategorien for parker med under 1.5 million besøgende. Samtidig modtog Fårup Sommerlands nye forlystelsesinvestering, Fønix, prisen for Europas bedste rutsjebane. Park World Excellence Awards er en førende ordning for anerkendelse af en række af de bedste attraktioner på tværs af Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA), og kåringerne vækker således stor begejstring hos den nordjyske forlystelsespark.

Fårup Sommerland

– Vi er utroligt glade for og stolte over at modtage priserne, som er en kæmpe cadeau til alle medarbejdere i Fårup Sommerland for det arbejde, vi udfører hver eneste dag. Vi har investeret massivt i parken de senere år for at udvikle den oplevelse, vi tilbyder vores gæster. Derfor er det helt fantastisk, at vores indsatser bliver bemærket internationalt, og at vi nu modtager denne overvældende hæder, siger Niels Jørgen Jensen, adm. direktør i Fårup Sommerland.

Da Fårup Sommerland slog dørene op til en ny sæson i april, markerede det samtidig indvielsen af Danmarks største og hurtigste rutsjebane, Fønix. Til awardshowet høstede den 40 meter høje og 905 meter lange forlystelse med en topfart på 95 kilometer i timen international hæder og løb med prisen som Europas bedste rutsjebane. 

– Fønix er med afstand den største forlystelsesinvestering i Fårup Sommerlands historie, og vi er utrolig stolte af at kunne tilbyde vores gæster en tur i Danmarks ubetinget største rutsjebane. Det er en markant tilføjelse til det danske forlystelseslandskab, og det glæder os naturligvis meget, at den begejstrer internationale aktører inden for branchen, siger Niels Jørgen Jensen.

Fønix Fårup Sommerland

Foruden prisen fra Park World Excellence Award er Fønix også kåret som den bedste nye forlystelse i 2022 ved prisuddelingen European Star Award, der uddeles af magasinet Kirmes & Park International.

Rekordår for Fårup Sommerland

Den internationale prisregn kommer blot få dage efter, at Fårup Sommerland rundede en historisk milepæl og slog sin årlige besøgsrekord fra 2013. Niels Jørgen Jensen og resten af Fårup Sommerlands medarbejdere kan dermed glæde sig over et særdeles begivenhedsrigt år for forlystelsesparken.

– Vi har haft et forrygende år, som rangerer sig som et af de bedste i Fårup Sommerlands historie. For kort tid siden satte vi ny årlig besøgsrekord og kun få dage herefter, kan vi nu bryste os af titlen som Europas bedste forlystelsespark samt at have Europas bedste rutsjebane. Jeg er enormt stolt og ydmyg over, at det er lykkedes at skabe disse markante resultater, vi leverer, og det er således tydeligt, at vores vedholdende arbejde med at udvikle medarbejdere og skabe gæsteoplevelser i verdensklasse virker i praksis, siger Niels Jørgen Jensen.

Fårup Sommerlands tidligere besøgsrekord fra 2013 lød på 656.904 gæster. Den sidste åbningsdag i 2022-sæsonen er søndag den 23. oktober i forbindelse med afslutningen på efterårsferien, og den nordjyske turistattraktion forventer derfor at lægge yderligere på rekorden i den kommende tid.

Fårup Sommerland

 

> Læs også: Fårup slog besøgsrekorden fra 2013

 

Fakta om Fårup Sommerland

Fårup Sommerland blev etableret i 1975 og kunne i 2020 fejre 45 års jubilæum. Forlystelsesparken er årligt besøgt af cirka 600.000 gæster, hvoraf 80 procent normalt er danskere. Fårup Sommerland har en gæstetilfredshed på hele 99 procent og har gennem årene vundet en lang række priser og er bl.a. kåret til bedste forlystelsespark i Europa blandt forlystelsesparker med under 1,5 mio. gæster ved den internationale prisuddeling Park World Excellence Awards 2021. Derudover er Fårup blevet kåret til top 3 blandt Europas bedste forlystelsespark fire år i træk (Kirmes, 2015, 2016, 2017 og 2018), Verdens 3. bedste service (IAAPA, 2015 og 2016), Nordens bedste sommerland i 2018 og 2019 (barnsemester.se) og forlystelsen Saven er kåret som bedste nye rutsjebane i Europa 2020. Fårup Sommerlands vision er at være indbegrebet af enestående oplevelser for familier i hele Norden, og Fårups slogan er ”De største oplevelser er dem vi har sammen”.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events