Nyheder
imported

Fantastisk norsk besøg

Igen i år satte deltagerne i Nordsøfestivalen sit præg på Blokhus i fire underholdende dage

Tekst: Lars Bisgaard – Foto: Lars Bisgaard og www.ullajensen.dk

 

Nordmænd er et herligt folkefærd. Og hvert år i juni måned er Blokhus så heldig at være vært ved Nordsøfestivalen hvor Norske skoleorkestre dyster i forskellige konkurrencer.

Det gode humør er kendetegnende for deltagerne. Flere af orkesterdeltagerne har forældre og søskende med så der er masser af nordmænd i gaderne i de dage hvor festivalen afvikles.

I år var der igen åbningsceremoni på torvet i Blokhus, med musik, underholdende indslag og velkomsttaler.

Til stor glæde for arrangørerne og Destination Blokhus, var der mødt et talstærkt dansk publikum frem for at byde gæsterne velkommen.

– Vi vil gerne gøre dette til en fest for både de deltagende orkestre men sandelig også til en begivenhed for de andre besøgende i Blokhus området, fortæller Karl Korfits fra Destination Blokhus.

 

Masser af aktiviteter

I de fire festivaldage deltager orkestrene i konkurrencer, er i cirkus, besøger Aalborg og øver sig med at spille på gader og stræder i Blokhus.

Mandag aften er der altid Musik-Stafet, hvor orkestrene mødes på torvet og spiller til langt ud på aftenen.

I år faldt dette sammen med Skt. Hans og festivalen havde derfor lavet et program i fællesskab med Destination Blokhus.

De fire dage for fuld musik med liv og aktivitet i Blokhus, sluttede med en festlig afslutningsceremoni hvor der blev uddelt diplomer og præmier ud på baggrund af orkestrenes præstationer i de forskellige konkurrencer som de deltager i.

I år havde Destination Blokhus suppleret festivalens priser med en pris til det orkester der havde lavet det sjoveste indslag under festivalen.

Valget var svært og derfor var der to orkestre der måtte deles om prisen, nemlig Froland Skolekorps og Stokke Skolers Musikkorps, som begge holdt ud helt til 22.30 tiden under mandagens musikstafet.

Festivalen bliver arrangeret af Euro Tourist i samarbejde med den Norske familie Rasmussen.

Læs om fantastiske oplevelser og events