Saltum

Farverig weekend med uld i Saltum

Uldfestival og Festdage blev succes

Både aktørerne bag Saltum Uldfestival og gruppen, der står bag Saltum Festdage er tilfredse med weekendens forløb. Festpladsen ved Jambo Feriepark, der var centrum for Saltum Uldfestival og Saltum by, som dannede ramme om Saltum Festdage, var fyldte med gæster da begge arrangementer fandt sted 4.-5. maj.
2 dage, der blev afviklet planmæssigt og begge arrangører melder om en succesrig weekend, der med sikkerhed bliver gentaget næste år.

-Det gik rigtig godt, fortæller Karsten Egelund, indehaver af Jambo Feriepark og fra bestyrelsen i Saltum Uldfestival. Alle telte var proppede med gæster, og vi vurderer det til, at der var over 20.000 gæster på besøg henover de to dage.
Lørdag blev endda rekorddag, der overgår sidste år, og en af stadeholderne meldte endda om salgsrekord.
-Han solgte mere lørdag end han gjorde på to dage sidste år, siger Karsten Egelund og fortsætter: Det er helt fantastisk, som uld tiltrækker et bredt publikum.
Derudover var initiativet med at besøge de søde Alpakaer utrolig efterspurgt, og øl- og ginsmagninger var et sandt tilløbsstykke, hvor der var mange der også lige benyttede lejligheden til at købe varerne med hjem.

-Vi har haft en fantastisk weekend med Uldfestival i Saltum, siger en tilfreds Karsten Egelund.

Saltum Festdage

Hos Saltum Festdage fortæller koordinator Lis Damgaard også om en rigtig dejlig weekend. Der var god stemning, gæster og stadeholdere var glade og tilfredse, og det er vi også.
-Der bliver især solgt mange varer af uld, og der er rigtig mange gæster der kommer til Saltum, som også har besøgt Saltum Uldfestival. Shuttlebussen imellem de to begivenheder var i brug begge dage. Der er positiv synergi imellem de to arrangementer.
Men der var også god søgning til de øvrige boder og gæster meldte tilbage, at de var imponerede over standene med kunsthåndværk, som professionelle kunstnere står bag.

-Hele byen bakker op om vores festdage. Der er omkring 50 frivillige i gang, og de er en uundværlig støtte når byen skal vises frem, og der er en helt fantastisk entusiasme og engagement hele vejen rundt. Det er vi både glade og taknemmelige for.
-Vi forsøgte os med nye ting i år bl.a. hestevognskørsel og musik, fortsætter Lis Damgaard. En tur i hestevogn rundt i Saltum var utrolig populært. I forhold til musik var scenen desværre placeret lidt uhensigtsmæssigt bagved det hele, og det er bl.a. noget af det, vi skal have ændret til næste år. Men nu er vi en erfaring rigere og kan gøre det bedre næste gang.

Uld og festdage i 2025

Begge arrangører er klar til at gentage succesen i maj 2025, hvor de forventer at den 2. weekend i maj 10.-11. maj bliver hvor tusindvis af uldfans igen samles i og omkring Saltum.

Læs om fantastiske oplevelser og events