Windfestival blokhus
Blokhus

Festlig og farverig windfestival

Perfekt vind sendte drager til tops

Pinsen dannede også i år ramme om den Internationale Wind Festival, der blev afholdt på Blokhus strand.
Gæsterne kunne opleve masser af farverige figurdrager, faldskærme og professionel flyvning med flerlinede drager. Hele luftrummet var fyldt over stranden mellem Blokhus og Løkken, da drageentusiasterne fra flere lande i Europa satte hinanden stævne både lørdag og søndag 27. og 28. maj.
– Det gik bare så godt. Der var i hvert fald nok vind, smiler Turisme- og eventkonsulent Jette Grønhøj fra VisitJammerbugten, som arrangerer festivalen i samarbejde med Erhvervsforeningen Destination Blokhus.
-Der var enormt mange mennesker på stranden. De havde enten mødt reklamen for festivalen eller kom blot tilfældigvis forbi, fordi de var på tur.
Jette Grønhøj fortæller, at det er svært at sige helt præcist hvor mange der besøgte festivalen, men vurderer det til omkring 10.000 fordelt over de 2 dage.

Wind Festival 2
Wind Festival 4 (2)
Wind Festival 4

Perfekt lørdag og udfordrende søndag

Hun oplyser at vinden var rigtig god, men til tider også for kraftig. Især lørdag var fantastisk. Den stærke vind er perfekte forhold for nogle aktiviteter, og for andre er det mindre godt. Derfor var det ikke muligt at opleve paragliderne, da de ikke kan flyve, når der er mere end 4 m/s. Faldskærmene kunne kun opleves lørdag, og muligheden for at prøve tandemspring var udelukket, da vinden simpelthen var for stærk. De store figurdrager var også udfordret indimellem, men de flerlinede drager flyver uanset vejret.
-Men alt i alt var der masser at se på og deltage i til glæde for de mange gæster.
Og vi glæder os allerede til næste år. Det er altid festligt og farverigt. Deltagerne elsker at komme til Blokhus, og de er næsten som en stor familie, siger Jette Grønhøj.

Rutineret drageflyver

En af drageflyverne – Per C. Berentsen – deltog også til Wind Festivalen. Han bygger selv sine drager med stof og rundstokke og er fanget af den kreative proces omkring selv at skabe og få det op og flyve. Han har fløjet med drager i 30 år og har også være drageflyver rundt omkring til forskellige dragebegivenheder i Danmark.
-Jeg synes det var rigtig godt i Blokhus, og nyder at komme ud og vise hvad jeg har samt at være en del af den der nørdede snak om drager, siger Per C. Berentsen. Jeg synes det var et skønt arrangement, og der var god plads til at flyve. Det er vigtigt og det var der i Blokhus, og jeg planlægger da også at deltage fremover.
Wind Festival afholdes hvert år i pinsen og i 2024 falder den 18. og 19. maj.

Læs om fantastiske oplevelser og events