Nyheder
imported

Flere påske-gæster i de nordjyske sommerhuse end nogensinde

Tyskerne er tilbage i stort tal og også nordmændene er kommet igen.

Tekst og foto: Presse 

Der er flere feriegæster i de nordjyske sommerhuse end nogensinde før i en påske. Men fordelingen er – efter to år med corona-pandemien – ved at ligne det, den har været før.
Der er nemlig mange flere tyskere end i de foregående to år, og samtidig er der lidt færre danskere. Og nordmændene er efter to år også begyndt at vende tilbage.

Populære Blokhus

Det er status i de nordjyske sommerhusområder fra Sol og Strand Feriehusudlejning, der har otte lokalbureauer langs de nordjyske kyster.
-Vi har et meget stort indryk af feriegæster i denne uge, og det er sådan set anden uge i træk, at det vælter ind, siger Julia Spiess Woldsgaard-Iversen, der er bureauchef for Sol og Strand i Blokhus-bureauet, som betjener hele Jammerbugten.
– Cirka 60 procent af vores gæster er tyskere. Og det er mange flere, end det vi så under coronaen. Tyskerne er virkelig tilbage igen, allerede i påsken. Og de første tyskere fik allerede påskeferie for to uger siden, og det har vi virkelig kunnet mærke. Tyskerne viser virkelig, at de er vilde med de nordjyske sommerhuse. Og det er altså ikke bare i påsken. Tilstrømningen af tyskerne fortsætter hele vejen frem til sommeren, siger Julia Spiess Woldsgaard-Iversen.

 

Samme billede

Også i Løkken, Lønstrup og Skagen sørger en overvægt af tyskere for liv sommerhusene og de lokale butikker.
-Vi havde 45 indflytninger i Skagen og 80 i Lønstrup, fortæller Brian Kristensen, der er bureauchef for Sol og Strand i Lønstrup og Skagen.

Løkken
-Det er rigtig mange. Og det var altså kun til weekenden, og så kommer der endnu flere hen over ugen, siger bureauchef Brian Kristensen.
-Det er både danskere og tyskere, der kommer i stort tal. Men tyskerne er ellevilde. Måske mere end tidligere. Men det er vi glade for. Det giver gode penge til vores husejere og hele lokalsamfundet langs kysterne.
På østkysten har Sol og Strand på strækningen mellem Sæby i Vendsyssel og Øster Hurup i Østhimmerland i weekenden haft 120 indflytninger.
-Det er en tak over niveauet fra 2021. Og det var branchens bedste. Så det kan vi kun være tilfredse med, siger Laila Zaar, der er bureauchef for Sol og Strands to bureauer i Hals og Øster Hurup.

Læs om fantastiske oplevelser og events