Brovst

Flot 3. plads til 8. årgang fra Brovst Skole

8. årgang fra Brovst Skole sluttede på en 3. plads i finalen for de danske skoler i Nordisk Matematikkonkurrence, som blev afholdt i sidste uge.
Mandag blev spændingen endelig udløst.
Her blev resultatet i Nordisk Matematikkonkurrence offentliggjort:  Eleverne på Brovst Skole sluttede på 3. pladsen ud af otte deltagere, og det var tæt løb til det sidste. Det lagde arrangørerne ikke skjul på, da eleverne fra Brovst Skole fik resultatet.
”Tillykke til jer med tredjepladsen i Nordisk Matematikkonkurrence. Det var en tæt konkurrence, og I kan være meget stolte af jeres arbejde – det er virkelig flot klassearbejde!”
Sådan lød det blandt andet fra arrangørerne af konkurrencen.

Alle var med
Hele klassen har været involveret i konkurrencen med matematikvejleder, Sara Buch, som tovholder for forløbet, der startede tilbage i november sidste år. Ved selve finalen repræsenterede fire elever klassen.
– Vi er megastolte. Vi havde slet ikke turde håbe på en placering, for vi vidste, at kampen var hård. Vi var meget spændte og nervøse inden finaledagen, men da vi kom i gang, gik det rigtig godt, fortæller Anne Sofie, Emma, Harry og Mickey, der deltog i finalen.
Også klassekammeraterne er stolte og glade for resultatet.

En god oplevelse
Ud over de indledende runder stod hele klassen sammen om at indlevere en supplerende rapport, en matematisk udstilling og en videopræsentation inden selve finaledagen. Men ingen turde alligevel tro på noget. 
– Vi havde en god oplevelse og fornemmelse, men vi vidste, at også rapport, udstilling og videopræsentation talte med i den samlede stilling. Så vi kunne ikke være sikre. Nu er vi bare stolte og glade for placeringen, fortæller de fire elever.
Ud over æren og de rosende ord med fra arrangørerne, så modtag 8. årgang også 3.000 kr. i præmie.
Lige nu diskuterer eleverne, hvad pengene skal bruges til. De vil gerne bruge dem inden sommerferien. Pizza og en social aktivitet er oppe at vende, Så de 3.000 kr. skal nok få ben at gå på. 

Læs om fantastiske oplevelser og events