Nyheder
imported

Flyene landede på den flotte hvide strand ved Blokhus

Blokhus Fly-In trak omkring 10.000 publikummer til stranden og byen.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Poul Nymark

Et efter et dukkede de spændende veteran-, propel- og svævefly samt gyrokoptere frem på den høje blå himmel for at lande på den brede hvide Blokhus Strand med det på dagen rolige Vesterhav til den ene side samt klitter, badehuse og masser af publikum til den anden.
Efter sidste års Blokhus Fly-By var Blokhus Fly-In tilbage søndag 22. august og blev hilst velkommen med godt vejr og stor interesse.
Der var ikke mindre end cirka 10.000 besøgende, som også fik sig en overraskelse i løbet af dagen.

Meet & Greet

I alt 20 forskellige fly ankom og landede under speak af Lars Bech og Sune, som fortalte om de forskellige flytyper og anekdoter om piloternes bedste og meste frygtindgydende oplevelser – som pludselig at opleve, at en faldskærm foldede sig ud blot 100 meter fra sit fly.
Efter landingerne var der velkomsttale ved oberst Lars Christian Hedemark, chef for Air Transport Wing, inden det det store publikum fik lejlighed til at komme helt tæt på fly og piloter og høre mere om deres oplevelser og maskiner.
Desuden kunne de mange flyinteresserede gæster stemme på deres favoritfly, og vinder blev Poul Erik Bech, Brønderslev, med sin hjemmebyggede Van´s RV-12.
Med det lette fly måtte han ud i tre forsøg før det lykkedes at lande på stranden.

Første Fly-In

Else og Bjarne Andersen fra Aalborg var taget til Blokhus med børnebørnene Frederik Andersen samt Lasse og Emil Mollerup for at opleve Blokhus Fly-In på nærmeste hold og havde allerede udset sig det gule veteranfly, der skulle studeres nærmere.
– Vi skulle alligevel passe børnebørnene, så vi kunne lige så godt tage en tur til Blokhus. Dette er et fint arrangement, og vejret er godt til det, fortalte Bjarne Andersen.
Det var første gang farfar og farmor samt børnebørn var til Fly-In, men for Paulina, Severin og datteren Sara var det en gentagelse af arrangementet fra 2019.
– Det er virkelig godt, fortæller Severin på vegne af familien, der bor i Vadum.
– Vi tager til Blokhus næsten hver weekend, selv om vinteren. Her er dejligt og en masse flinke mennesker. Sidste weekend var vi i skoven og finde svampe, sagde Paulina.
Hun fik også mulighed for at opleve en redningsaktion på havet.
En af Forsvarets redningshelikoptere udførte nemlig en øvelse for det store publikum og viste med fuld besætning, hvordan en redning på havet foregår.
– Alt gik planmæssigt, så det var en perfekt dag med godt vejr, glade piloter og masser af mennesker. En rigtig god Blokhus-dag, fortæller Jannie Ratke på vegne af den arbejdsgruppe med blandt andre rutinerede piloter, som har stået for arrangementet på vegne af Erhvervsforeningen Destination Blokhus.
 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events