Aabybro

Fodbold, fællesskab og ferie med fodboldskolen

185 kommende landsholdsspilere dribler, skyder, griner og laver sjov med hinanden i sommervarmen i den første uge af skolernes sommerferien på Aabybro Stadion, hvor Aabybro IF sammen med DGI samt Gold Age Fodbold arrangerer den årlige fodboldskole.
Børn og unge er delt op i grupper, men alligevel samlet med flere af årgange, og det er tydeligt, at de morer sig med fodbold og leg.
– De skulle også gerne have nogle super sjove og rare dage sammen med deres kammerater, men også med nye venner fra andre årgange, og der deltager også børn fra Skagen og andre landsdele, fortæller Michael Borup, der er leder af Aabybro IFs fodboldskole.

De vokser
Ud over, at deltagerne får en hel uges træning og dermed en masse omgang med bolden samt lært nye finter, så oplever de også et fællesskab, hvor de lærer at være sammen med en helt masse andre en hel dag, forklarer Michael Borup.
Spillerne er i alderen 4 til 13 år, og miniskolen plejer at tælle omkring 50 deltagere, men i år er der 69.
– Heldigvis var der en masse forældre og, som meldte sig som trænere og hjælpere, så vi turde godt tage så mange ekstra ind, fortæller Michael Borup.
Desuden deltager også en masse ung-trænere fra klubben, og de udvikler sig også.
– Når man som 15-17 årig står med 10-15 børn, så lærer man, hvad det vil sige at være med i en forening og have ansvar fra andre end sig selv.
Men det er ikke bold og leg det hele. Depoterne bliver undervejs også fyldt op med mad og drikke leveret af et andet hold frivillige ved klubhuset.
Og når fodboldskolen er omme kan spillerne ud over de mange oplevelser også tage et sæt spillertøj, en bold, drikkedunk og taske med sig hjem.

Læs om fantastiske oplevelser og events