Aabybro

Fodbold og svømning skilles som gode venner

Mandag 17. januar holder hovedforeningen i Aabybro IF ekstra generalforsamling kl. 19.30 i Aabybro IFs klubhus.
Det sker fordi, Aabybro IF Svømning og Aabybro IF Fodbold er blevet enige om at skilles som rigtig gode venner, oplyser Hans Arne Lillien Pedersen, formand for Aabybro IF Fodbold.
Aabybro Svømmeklub trådte faktisk ud af Aabybro IF ved årsskiftet, mens mødet mandag 17. januar skal resultere i vedtagelsen af et sæt nye vedtægter for Aabybro IF Fodbold.

Flere årsager

Der er flere grunde til, at foreningerne har beslutte sig for at undvære hovedforeningen.
– En af de vigtigst årsager er, at det er svært at finde emner til hovedforeningens bestyrelse, og den kommer alligevel til at fungere som et ekstra led, efter at der er blevet truffet beslutninger i den ene eller den anden forening, forklarer Hans Arne Lillien Pedersen.
Desuden skulle de to foreninger udfærdige hvert deres regnskab, ligesom der også skulle udfærdiges et fælles regnskab for selve hovedforeningen.

Som gode venner
Samtidig har de Aabybro Svømmeklub og Aabybro Fodbold baser to forskellige steder, henholdsvis i DGI Huset og på Aabybro Stadion på Viaduktvej, hvorfor de ikke har et fælles socialt miljø – selv om de to foreninger er parate til at hjælpe hinanden, som da Aabybro Svømmeklub benyttede anlægget på Viaduktvej til udendørs alternativ træning på grund af en corona-lukket svømmehal.
Og med planerne om opførelsen af det nye Aabybro Foreningshus, som også skal være Aabybro IFs klubhus, så ville Aabybro IF Svømning i princippet også komme til at hæfte for det.
– Derfor blev vi efter flere rigtig gode møder enige om at skilles som rigtig gode venner, siger Hans Arne Lillien Pedersen.Lidt historie
Oprindeligt blev Aabybro IF oprettet i 1969, da de to lokale fodboldklubber, Dynamo og Aabybro Fodbold, blev slået sammen til Aabybro IF.
Håndbolden fulgte også med i denne sammenslutning, og i april 1972 blev der indført svømning i Aabybro IF med Leif Andersen som den første udvalgsformand.
Senere kom også tennis til, men den afdeling er nedlagt i dag.
På et tidspunkt var der to håndboldklubber i byen, nemlig Aabybro IF og Aabybro HK, men i dag er det alene Aabybro HK der repræsenterer håndbolden i Aabybro.
I øvrigt havde Aabybro IF Svømning i 2019 516 medlemmer og fodbold 514 medlemmer.
I 2020 havde corona gjort sin indflydelse. Svømning talte 442 og fodbold 548 medlemmer.

Læs om fantastiske oplevelser og events