Aabybro

Fodboldbaner skal drænes igen – igen

Vandet driller stadig Aabybro IFs nye baner

– Egentlig skulle Aabybro IFs nye opvisningsbane og kunstgræsbane have været afleveret til brug 1. januar 2017.
Men nu tre år senere kæmper foreningen stadig med problemer med banerne, som derfor periodevis har været taget ud af brug.

Løbebanen blev fjernet og Bane 1 vendt, så den ligger på langs med klubhuset, men manglende dræning er et problem. Foto: Vores Jammerbugt

Er tidligere blevet drænet
Nu skal opvisningsbanen (Bane 1) drænes endnu en gang, selv om den også blev det i 2019. Det vil formentlig ske i løbet af foråret, hvorfor den atter må tages ud af brug.

Det ser også ud til, at kunstgræsbanen skal drænes, ligeledes for anden gang efter etableringen, men forhåbentlig først til sommer, hvor den bruges mindst.

Der er også problemer i denne ende af kunstgræsbanen. Foto: Vores Jammerbugt

Vil markere 100 år
– Bane 1 har tidligere fået lagt dræningsspor, og nu skal den have lagt fire nye spor, fordi den kan ikke tage vandet.
– Jeg håber, det kan ske i foråret, men vi kan ikke spille på den, før der atter er groet græs i sporet. Det er særligt træls, da AaIF i år fylder 100, og vi vil gerne have besøg af AaBs superligahold, Fortuna Hjørring og Oldboys-landsholdet, siger Hans Arne Pedersen, formand for AaIF Fodbold.

Der står vand i den gamle springgrav under den nye bane. Foto: Vores Jammerbugt

Vand i springgraven
Der står nemlig vand i den gamle springgrav fra den tidligere løbebane, som omgav opvisningsbanen, før den blev lagt om og placeret langs med klubhuset. Og den nye bane ligger hen over graven.
– Det er en katastrofe, at der ikke er blevet drænet fra starten af. Begge baner skulle stå færdige 1. januar 2017, og nu er vi i 2020, siger Hans Arne Pedersen.

Kunstgræsset skal formentlig skrælles af igen. Foto: Vores Jammerbugt

Kunstgræs skrællet af
Først var der problemer med vand på kunstbanen i enden længst væk fra P-pladsen, hvor græsset måtte skrælles inden en dræning, og nu synes der at være samme problem i den anden ende.
– Derfor er jeg bange for, at vi skal have kunstgræsset af igen, men det har vi møde med Jammerbugt Kommune og entreprenøren om 30. januar, siger formanden.

To skole og AaIFs medlemmer bruger banerne, hvor der også bliver leget og spillet uden for træningstiderne. Foto: Vores Jammerbugt

Hårdt pres på anlægget
I forvejen døjer de øvrige baner på Aabybro IFs anlæg også med at være for våde, særligt i vinterhalvåret.
– Byen vokser jo, og vi får flere og flere medlemmer. Samtidig bruges banerne også af Aabybro Skole og Aabybro Efterskole. Så anlægget er virkeligt under pres, siger Hans Arne Pedersen.

Vand er et generelt problem på banerne. Foto: Vores Jammerbugt

Måtte aflyse træninger
– Og på grund af for våde baner, så måtte vi allerede fra 1. oktober flytte eller lukke træninger, selv om turneringerne først sluttede med udgangen af oktober, forklarer han.
Det er også planen, at Bane 2 skal drænes, og det skulle den have været, så snart de to nye baner er klar.
– Men selv om vi har kunnet bruge dem, så er de reelt ikke afleveret til os endnu, og jeg ved, at der ikke er sat penge af til dræning af Bane 2 i år, siger Hans Arne Pedersen.

Læs om fantastiske oplevelser og events