Nyheder
imported

Foreningslivet fejrede genåbningen

Flot opbakning til genstartsfestival i Pandrup.

Tekst og foto: Martin Frandsen

Foreningslivet er i gang igen, og det blev fejret i Pandrup tirsdag 24. august, da den anden af de fire genstartsfestivaler i Jammerbugt Kommune fandt sted.
Alle foreninger i den tidligere Pandrup Kommune var inviteret til at deltage og vise deres aktiviteter, oplevelser og fællesskaber frem.
Det sker som en markering af genåbning af fritids- og kulturlivet efter pandemien.

Flot fremmøde

Jetsmark Idrætscenter var tovholder på det lokale arrangementet, og på forhånd var der tilmeldt ikke færre end 152 deltagere til løb på 10 eller 5 kilometers ruterne eller til at gå de 5 eller 1,6 kilometer lange ruter, som var arrangeret af PGU.
Og da der dukkede endnu flere deltagere op til selve starten, var deltagerantallet tæt på 200, og det var Helle Bak Andreasen, formand for Kultur-, Fritids- og Landdistriktsudvalget yderst tilfreds med.
Hun bød de mange deltagere velkommen.
– Vores fritids- og kulturtilbud har igen åbnet dørene med oplevelser for børn, unge og voksne. Vi ved, hvad fællesskabet betyder både enkeltvis og i foreningerne. Tusinde tak for indsatsen til arrangørerne af dette arrangement og til de mange foreninger og ildsjæle for deres store indsats. Tak for det arbejde I laver til daglig. Vi ville være en fattig kommune uden dette rige foreningsliv, sagde Helle Bak Andreasen.
Derefter sang Nanna for med fællessangen ”Giv Os Lyset Tilbage”, inden der var fælles opvarmning.

I alle aldre

Løbe- og gå-turen blev skudt i gang fra Sparekassetorvet, og deltagere i alle aldre lige fra siddende i klapvogne til godt 80-årige tog ud på turen, hvor der undervejs ar flere overraskelse.
Der var en ord-konkurrence og møder med en operasanger og de lokale spillemænd, Artur og Kim. Tilbage på Sparekassetorvet var Pandrup Bageri klar med noget godt at spise, mens foreningerne fortalte om deres virke.
Både Jetsmark IF, Svømmeklubben Jet, Saltum IF, FDF Pandrup, PGU og Jammerbugt Bibliotekerne var repræsenteret.

Næste arrangement er tirsdag den 7. september i Brovst og den 14. september i Aabybro.

> Læs mere om Genstartsfestival i Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events