Aabybro

Formodet narkosælger flygtede i Aabybro

Under kørende patrulje på Østergade i Aabybro lagde to betjente fra Nordjyllands Politi mærke til en mistænkelig mand fredag 30. april om aftenen.
Det oplyser Nordjyllands Politi.
Manden henvendte sig til to personer, der sad på en bænk, hvorefter han fik øje på betjentene. Han forsøgte derefter hastigt at forlade området til fods.
Og dét vakte mistanke hos betjentene.
Politiet henvendte sig til manden. Her lagde de mærke til, at han havde fråde om munden og svært ved at føre samtale.
Manden var formodentlig påvirket af narkotika. Ved hjælp af hans kørekort kunne betjentene se, at der var tale om en ung mand fra Brønderslev Kommune.

Forsøgte at flygte
Men da politiet var i færd med at sigte og anholde manden for salg af narkotika, lykkedes det ham at vride sig løs og stikke af.
Under flugten tabte han sit kørekort, et headset og et brilleetui med solbriller. Den sigtede fortsatte med at løbe til trods for, at betjenten – der var lige i hælene på ham – råbte, at han skulle standse. Betjenten tilkendegav desuden, at det var politiet.
Det lykkedes dog manden at flygte fra betjentene, som omgående alarmerede vagtcentralen. Yderligere en patruljevogn blev hurtigt rekvireret til området, hvorefter politiet kørte rundt og ledte efter den sigtede.

Vidne bidrog til sagen
I mellem tiden så en borger i Aabybro, at manden kom løbende. Borgeren – der nu var vidne i sagen – fortalte politiet.
Han løb hen til nogle vinduer til en kælder, hvor han gemte sig ved at lægge sig på maven, så han ikke var synlig for forbipasserende.
Vidnet observerede, at manden tog sin jakke af, tømte sin lommer og gravede rundt med nogle blade. Alt dette fortalte vidnet til politiet, da han opdagede, at de runderede i området.
Det viste sig, at den sigtede havde skjult en større mængde kontanter under en bunke blade, hvor vidnet havde set ham fumle rundt.
Sammen med pengene fandt politiet ligeledes en enkelt AirPod (et lille in-ear headset), som blev konfiskeret.

Indhentet af politiet
Få minutter senere genkendte en af betjentene den sigtede, som stadig befandt sig i området.
Han forsøgte igen at flygte, men efter en kort forfølgelse blev manden indhentet. Politiet sigtede og anholdt manden for salg af narkotika samt for at flygte fra politiet.
Den fundne AirPod, der var efterladt sammen med de begravede penge, viste sig desuden at matche en anden AirPod, som den sigtede havde på sig.
Den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Læs om fantastiske oplevelser og events