Aabybro

Forsøger at løse problem ved Haldagervej

Aalborg Kommune har lappet huller efter henvendelse

– Denne vinter har det været langt flere gange end vanligt, at Haldagervej ikke har været til at passere umiddelbart nord for broen over Ryaa, fordi der har været oversvømmelse og vand på vejen.

Flere oversvømmelser
– Normalt har vi været vant til at skulle benytte Slusevej i stedet og køre en omvej via Aabybro et par gange på en vinter. Men i år har det jo været fem til seks gange, det er sket, og mon ikke vi fremover får flere af den slags dage, sige Lisbet Emmery, der har boet på Gjøl de sidste 30 år.

Skal man tage chancen
Og selv om det kan lyde af lidt at skulle køre en omvej på godt 10 minutter, så er det ikke rart på toppen af broen i morgenmørket at skulle vurdere, hvor meget og hvor dybt vand der er for foden af broen på Haldagervej – at skulle vælge mellem at ligge og vende på broen eller tage chancen.
Og der har helt sikkert været nogle, som har kørt igennem vandet, selv om de ikke burde. Strækningen ligger i Aalborg Kommune.

Vejen har flere gang været oversvømmet nord for broen. Arkivfoto: Vores Jammerbugt

Svar fra Aalborg
Lisbet Emmery er medlem af kommunalbestyrelsen og har taget kontakt til Jammerbugt Kommunes tekniske chef, som via en medarbejder har forhørt sig hos Aalborg Kommune om mulighederne for at hæve og udbedre stykket af Haldagervej for at undgå oversvømmelse.
Og hun fik besked her til formiddag, tirsdag 3. marts.
– Aalborg Kommune har været ude at lappe nogle af hullerne i asfalten på vejen, men har ingen planer om at hæve vejen i hvert fald ikke i år, siger Lisbet Emmery.
– Dog har Aalborg Kommune sagt, at de vil føre ekstra tilsyn med strækningen, tilføjer hun.

Overvejer mulighederne
Derfor overvejer Lisbet Emmery på teknik-og miljøudvalgets møde mandag 9. marts at spørge formand og partifælle Jens Chr. Golding (S), om det er en ide at tage politisk kontakt til Aalborg Kommune for at få en løsning.
– Det er jo en gene for folk. Der er mange, som pendler fra Gjøl til Aalborg, og vi vil jo også gerne have at bosætningen bliver øget, siger Lisbet Emmery.

Læs om fantastiske oplevelser og events