Nyheder
imported

Fortællinger med klang i korte bukser

Karsten ”Kortbuks” giver kærlige og ærlige fortællinger om Blokhus og Slettestrands historie, når han hver mandag i sommerferien inviterer på guidede ture

Tekst: Line Lilholt Hansen – Foto: Erik Normann Sørensen

 

Karsten vil alle mandage i ugerne 27 – 32 være guide på vandringer i henholdsvis Slettestrand og Blokhus, hvor der fortælles om naturen, anekdoter, eventyr og myter, der knytter sig til området.

De guidede ture i Blokhus begynder ved Blokhus Turistkontor og bevæger sig gennem byen – forbi de gamle bygninger. Karsten fortæller levende om de folk, der boede i Blokhus i gamle dage. Deltagerne bliver hevet med fra 1761, hvor der boede 115 mennesker i Blokhus, til hvorfor byen i dag er et ferieparadis i 2014.

 

– Strandingsgården kan man se som et tidligt turisthotel. Da Klitgaard dør, overtager hans søn Niels Klitgaard. Han afviklede skudehandlen og lagde vægt på turismen, og der blev bygget hotel i to etager i byen, hvilket ikke var set før, fortæller Karsten ”Kortbuks”.

 

Hele turismebegrebet begyndte i 1844, hvor det første hotel kom til byen, og der er sket så meget siden da. I dag er 100 % satset på oplevelser, attraktioner og turismen, fortæller Karsten ”Kortbuks” levende og engageret videre.

 

– Der er ingen tvivl om, at Karsten ”Kortbuks” leverer historien om Blokhus med fortællinger der giver det hele en ekstra og virkelig spændende dimension, fortæller Lotte Kande fra VisitJammerbugten.

Læs om fantastiske oplevelser og events