Nyheder
imported

Fra Grønhøj Strand til Løkken for et bedre natur og mindre plastik

Sol og Strands administrerende direktør og repræsentanter fra Dansk Erhverv iførte sig mandag løbetøjet for at deltage i en etape af ”Race for Oceans”, der strækker sig som en stafet over ti dage langs den jyske vestkyst.

Med det brusende Vesterhav som smuk kulisse fik chefkonsulent Anne Sina fra erhvervsorganisationen Dansk Erhverv overrakt staffen, som hun sammen med sin kollega Jens Juul Karsen og administrerende direktør fra Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Per Dam, skulle bringe fra Grønhøj Strand til næste etape syd for Løkken.

Det er den tidligere elitesvømmer, Signe Simonsen, der er initiativtager til ”Race for Oceans”, som skal sætte fokus på det stigende problem med plastik i havene. Hvert år skyller 1000 ton plastik op på den danske vesterhavskyst.

– Den stigende plastikforurening i havene er et fælles problem, og derfor håber jeg, at så mange som muligt vil komme og være med i Race for Oceans, og at endnu flere stopper op og tænker, der er noget galt med den måde vi som mennesker bruger havet som affaldsplads, siger Signe Simonsen.

Deltagerne på dagens etape lod det skinne tydeligt igennem, at konditionen kunne have været bedre. Alligevel havde de – i den gode sags tjeneste – valgt at snøre løbeskoene. Og med en god rygvind og med blot lidt sved på panden nåede de da også frem til næste etape, hvor der stod deltagere klar til at modtage stafetten og bringe den videre nordpå. – Dette tiltag er medvirkende til at sætte fokus på, hvor afgørende det er at værne om vores natur, som er en af hovedårsagerne til, at feriegæsterne vælger Danmark som destination”, siger Per Dam. – For dansk turisme er det afgørende, at vi har attraktive kyststrækninger og passer på vores miljø og havmiljø, fastslår Anne Sina.

Efter dagens etape overrakte Signe Simonsen deltagerne en medalje, som, meget symbolsk, er udformet i plastik, der er indsamlet på den danske vestkyst.

– Jeg er glad for, at Sol og Strand, som en af Danmarks allerstørste feriehusaktører, og Dansk Erhverv støtter op omkring projektet ved aktivt at tilmelde sig en af sektionerne. Det er super stærkt og et vigtigt signal, siger Signe Simonsen.

Race for oceans fortsætter nordpå og lander efter planen i Skagen den 22. august 2019.

Læs om fantastiske oplevelser og events