Nyheder
imported

Fra lokal købmand til stor feriehusudlejer

Feriepartner Blokhus kan fejre 20-års jubilæum

Tekst og foto: Presse

Der er sket meget, siden Jan Brusgaard for 23 år siden vendte hjem fra udlandet for at hjælpe sine forældre med at ændre retning for deres købmandsbutik og mindre udlejningsbureau i Nørre Vorupør.
Det førte til Feriepartner Blokhus, som siden har udviklet sig til at være en af Nordjyllands førende feriehusudlejere, som i år kan fejre 20-års jubilæum.

Populær destination

Den nordjyske vestkyst har altid været en populær feriedestination, hvor mange nyder at lade batterierne op til lyden af Vesterhavets brusende bølger.
Derfor besluttede Herdis og Per Brusgaard i 1994 at åbne et lokalt feriehusudlejningsbureau som en udvidelse til parrets købmandsbutik i feriebyen Nørre Vorupør.
Det blev hurtigt et tilløbsstykke, og fem år senere vendte sønnen Jan Brusgaard hjem fra udlandet for at overtage ansvaret for feriehusudlejningen i sin barndomsby.
Med sig i rygsækken havde han en bachelorgrad i Leisure and Tourism Management fra Metropolitan University i London, og det beskedne udlejningsbureau, som dengang gik under navnet Købmand Hillgaards Feriehusudlejning voksede sig hurtigt større.

Til Blokhus

Efter tre år med udlejning i Nørre Vorupør fik Jan Brusgaard blod på tanden og rykkede 100 kilometer mod nord, hvor han i 2002 startede udlejningsbureauet Feriepartner Blokhus, som i år kan fejre 20-års jubilæum.
– Det første stykke tid arbejdede vi fra en campingvogn i centrum af Blokhus, så det var en beskeden start, men vi havde travlt fra dag ét. I løbet af den første sæson endte vi med at have 35 huse til udlejning, og flere af de huse er faktisk stadig en del af kartoteket i dag, fortæller Jan Brusgaard, der i dag er direktør for Feriepartner Nordjylland.

 

Fra 35 til 550 huse

Siden er porteføljen af huse vokset støt, og i dag råder Feriepartner Blokhus over 550 udlejningshuse, som er fordelt over de tre populære feriebyer Saltum, Rødhus og Blokhus.
Trods en relativt afgrænset geografi, oplever udlejningsbureauet hvert år stor efterspørgsel blandt gæster, der higer efter at tilbringe tid i en feriebolig ved Vesterhavet. Ifølge Jan Brusgaard skyldes populariteten blandt andet et stort fokus på langvarige relationer.
– Mit fokus har faktisk aldrig været på vækst. Jeg brænder i langt højere grad for langsigtede relationer og opretholdelse af et højt kvalitetsniveau, hvilket jeg vurderer, har været en central årsag til vores succes igennem de seneste 20 år, siger han og uddyber.
– Gæsterne ved, at vi er tilgængelige i området, og at de nemt kan komme i kontakt med os, hvis der skulle være det mindste. Det giver en god tryghed for både dem og os, og derfor byder vi også hvert år velkommen til mange stamgæster, som nyder at komme her år efter år.

Helskindet gennem krise

Det er ifølge direktøren selvsamme strategi, som har sikret, at Feriepartner Blokhus er kommet helskindet igennem coronakrisen, der vendte turismebranchen som helhed på hovedet.
Trods den verdensomspændende krise, oplevede Feriepartner Blokhus nemlig ekstraordinær travlhed og høje belægningsprocenter, fordi mange danskere måtte aflyse deres ferier til udlandet og i stedet søge mod det danske sommerland.
– Vi er taknemmelige for, at vi er kommet fornuftigt ud på den anden side af krisen. Det skyldes blandt andet den store interesse fra danske og nordjyske gæster samt en ekstraordinær indsats fra virksomhedens ansatte. Det er uden tvivl deres fortjeneste, at vi står her i dag, siger han og tilføjer, at et mangeårigt investeringsfokus også har rustet familievirksomheden, der løbende har udbygget med nye bureauer og flere medarbejdere.  

Partnerskab og ordentlighed

I det daglige drives Feriepartner Blokhus af Trine Flindt og Michael Bisgaard, som begge er partnere i virksomheden.
– Feriepartner Blokhus har været på en lang og spændende rejse de seneste 20 år. Jan har opbygget en virksomhed med fokus på ordentlighed og ærlighed, og jeg er stolt af at kunne repræsentere bureauet lokalt her på 14. år, fortæller Trine Flindt, der er bureauleder og partner hos Feriepartner Blokhus.
Hun suppleres af bureauets salgschef Michael Bisgaard.
– Hos Feriepartner gør vi hvert år en aktiv indsats for at bidrage til lokalområdets udvikling, og vi tror på, at det har været medvirkende til den positive vækst gennem årene. Det gør vi blandt andet gennem uddeling af lokale midler fra vores Oplevelsespulje, men også ved at skabe gensidige samarbejder i byen, der giver vores gæster de bedste rammer at holde ferie i, siger han.
Trine Flindt og Michael Bisgaard ser begge optimistisk frem mod den kommende højsæson, hvor bookingerne i feriebyerne Saltum, Rødhus og Blokhus aktuelt ligger over niveauet inden corona-pandemien. 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events