Nyheder
imported

Fra vin-entusiast til kendt virksomhed med 25 års jubilæum

Youandwine tilbyder et vinmekka med også rejser og vinsmagning med spisning

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Kenneth Quistgaard har altid haft en særlig passion for Italien og landets kultur, køkken og ikke mindst vine. Det er blevet til utallige rejser i landet, hvor han også har opbygget et stort netværk, og det fik i 1995 Kenneth Quistgaard, som den gang var i tøjbranchen, til at importere vine.

– Det startede selvfølgelig i det små med vine, som blev solgt i mine forældres brugskunstbutik, Andersine i Aabybro, og siden har det stille og roligt udviklet sig, fortæller han.

Med tiden er besøgene på de italienske vingårde blevet udvidet med vin fra Frankrig, Spanien, Østrig, Australien, og nu er Argentina også på vej.

I dag er Youandwine udover Kenneth Quistgaard ejet af Thomas Christiansen og Morten Wilgaard og er ikke alene en engrosvirksomhed med salg til udvalgte restauranter samt cirka 20 forhandlere landet over.

Der er også den stadig mere populære webshop samt det velbesøgte lagersalg fra lokalerne på Fristrupvej 1 i Aabybro.Det finder sted den første lørdag i hver måned fra kl. 10 til 14, hvor der ud over en masse gode tilbud kan smages på 10 vine udvalgt efter sæsonen samt 15 forskellige slags gin ganske gratis.

Desuden tilbyde Youandwine alle slags gaveæsker med ikke alene vin, men også portvin, Royal Copenhagen porcelæn, håndklæder eller hvad du ønsker dig. Virksomheden er nemlig også populær hos private og virksomheder, som vil give en påskønnelse, jubilæums- eller julegave, og det kan være lige fra to flasker vin til større gaver. Alle vine bliver prøvesmagt af de tre indehavere og vurderet ud fra, om kvaliteten er der og står mål med prisen.

Bred oplevelse 

Med 25 år i branchen kender de en masse vinproducenter. Det giver den ekstra gevinst, at når Morten Wilgaard, der er uddannet vin sommelier, og Kenneth Quistgaard tager ud til vinsmagninger, så kan de garnere oplevelsen med en masse sjove anekdoter oplevet på vingårdene.

Vinsmagningerne kan suppleres med spisning og tapas, da Youandwine samarbejder med kokke. Men oplevelserne i vin-mekkaet slutter ikke der, da Youandwine arrangerer besøg og oplevelser på vingårde med eller uden guide.

For Kenneth Quistgaard er det ikke muligt at udpege en favoritvin. 

– Det afhænger af dagen, stemningen eller menuen. Men min favoritdrue i rødvin er Pinot Noir og Sauvignon blanc, fortæller han.

Men generelt oplever han, at danskerne har en stadig større bevidsthed om kvalitet, når de køber vin.

– Og det er vi selvfølgelig glade for, siger Kenneth Quistgaard.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events