Blokhus

Gasten er klar til åbning

Værtshus i Hune udvidet med restaurant og gårdhave
Gasten

Lige nu er der ved at blive lagt sidste hånd på de nye lokaler hos Gasten i Hune, så de er klar til åbning 30. juni.
Bygningen, der huser det velkendte brune værtshus, har gennemgået en omfattende renovering, og nu er værtshusdelen blevet udvidet til også at omfatte restaurant og gårdhave.
En restaurant, som både rummer god, hjemmelavet mormor-mad samt lækkert og lidt finere fransk inspirerede menuer ledsaget af god vin. Det er planen at restauranten skal holde åbent alle dage hele året undtaget mandage, og der kan spises inde såvel som ude.
Der er plads til 50-55 spisende gæster indenfor og 84 gæster i den smukke gårdhave.
-Værtshusdelen drives som hidtil, men den har fået ny bar, toiletter, møbler og ventilering, siger indehaver Anette Møller Larsen, som skal drive den nye virksomhed sammen med datteren Amalie Thomsen, der er udlært kok.
Lokalet ved siden af, som skal anvendes til restaurant, er indrettet i nordisk stil med de flotte farver, der stammer fra naturen her ved skoven og vandet.
-Det er blevet rigtig flot, men det har også været en stor mundfuld, siger Anette Møller Larsen. Det har været mere omfattende end jeg lige har regnet med. Når man går i gang med en ældre bygning, så kommer der også overraskelser. Men nu er vi kommet i mål, og glæder os enormt til at tage imod alle gæsterne, som inviteres indenfor den 30. juni, hvor de kan se de nye, flotte lokaler.
Samme dag afholdes der åbningsreception fra kl. 13.00 – 16.00, hvor alle interesserede er velkomne. Der bydes på kølig vin, kanapéer og musik i gårdhaven. Samtidig er det muligt at spise i restauranten fra kl. 17.00, hvor der også vil være særlige åbningstilbud.

Gasten (5)
Gasten (7)

En hemmelighed

Indtil videre er navnet på restauranten en hemmelighed.
-Vi gik længe og tænkte over det rigtige navn, og så synes vi det kunne være sjovt at lave en konkurrence på Facebook. Derfor bliver navnet først afsløret på åbningsdagen og samtidig trækkes der en vinder blandt dem, der har gættet rigtigt. De vinder en middag for 2 i den nye restaurant.
Den nye virksomhed har også fået ansat flere medarbejdere. I køkkenet får Amalie selskab af 2 øvrige kokke, og samlet set er der ca. 25 ansatte til at drive restauranten og værtshuset.
-Det har ikke været et problem for os at finde personale. Vi har været heldige at få nogle rigtig søde og dybt engagerede medarbejdere. Det er vi rigtig glade for, siger Anette Møller Larsen.
Ovenpå værtshuset er der også indrettet værelser, så de ansatte kan overnatte hvis det bliver sent inden, de har fri.

Musik og temaaftener

Fremadrettet kan gæsterne se frem til masser af nye arrangementer med live musik og temaaftener. I juli vil der være en del koncerter i gårdhaven. Den 22. juli inviteres til Skaldyrs- og Rosé aften, og efterfølgende kan man glæde sig til countryaftener, Elvis-koncert og Tyrolerfest.

Viljestyrke og tålmodighed

Ejendommen og virksomheden blev i sin tid købt af Palle Larsen – gift med Anette Møller Larsen, men så blev han pludselig syg af kræft og døde i november, hvorefter Anette Møller Larsen overtog bygningerne.
Efter store overvejelser besluttede mor og datter at fuldføre drømmen om at åbne restaurant, og så blev det efterfølgende til et fælles projekt.
På sit dødsleje sagde Palle til kvinderne: ”Hvis der er nogen, der kan gøre det, så er det jer!
-Han kender mig og ved, at jeg både er viljestærk og tålmodig, og hvis der er noget, jeg virkelig vil, så kan jeg gennemføre det, siger Anette Møller Larsen.

-Nu er vi der, så han fik faktisk ret!

Læs om fantastiske oplevelser og events