Gasten - hune
Blokhus

Gasten udvider med restaurant og gårdhave

Der forberedes til spisende gæster i Hune

Bygningen i Hune, der huser det velkendte brune værtshus Gasten, har skiftet ejer, og nu vil de udvide værtshusdelen og samtidig etablere restaurant og gårdhave på stedet.

Tidligere har tøjforretningen Seaside haft en outlet i halvdelen af bygningen, men de flyttede ud i januar, og siden er der blevet arbejdet ihærdigt på at lave det nye koncept, fortæller Amalie Thomsen og Anette Møller Larsen.

-Vi ønsker at tilbyde et menukort, der både rummer god hjemmelavet mormor-mad og fransk inspirerede menuer. Det er ikke et voldsomt stort menukort, men til gengæld er alt lavet fra bunden, så der ikke bliver gået på kompromis med smagen. Samtidig vil der ske et skifte i retterne 3-4 gange årligt alt efter hvilke råvarer, der er i sæson, siger 27 årige Amalie Thomsen, som er udlært kok på Restaurant Meat i Aalborg.
Senest har hun arbejdet hos Slagteren & Kokken i Gistrup, hvor hun havde ansvaret for al mad ud af huset.

-Det lå sådan set ikke i kortene, at jeg skulle sige mit job op, men nu bød muligheden sig og så startede jeg i Blokhus 1. august.

Ejendommen og virksomheden blev købt af  Palle Larsen – gift med Anette Møller Larsen i maj 2022, men så blev han pludselig syg af kræft og døde i november, hvorefter Anette Møller Larsen overtog bygningerne.

Efter store overvejelser besluttede min mor og jeg at fuldføre drømmen om at åbne ny restaurant, og så blev det til et mor-datter-projekt, fortæller Amalie, som fremadrettet vil være bestyrer og køkkenchef.

Begge kommer fra lokalområdet – henholdsvis fra Pandrup og Blokhus, og den 53-årige Anette Møller Larsen er udlært butiksslagter og har lang erfaring indenfor delikatesser og det kolde bord. Så det er et par erfarne damer, der skal stå i spidsen for den nye restaurant i Hune.

Gasten - amalie thomsen og anette møller larsen

Plads til mange gæster

Restauranten forventes at kunne bespise 60-65 gæster, og udenfor i den nye gårdhave vil der være plads til ca. 80-100 spisende gæster.

-Vi satser på, at åbne i løbet af foråret, men håber at være klar til påske. Vi har ryddet det hele indvendig i butiksdelen, og nu venter vi sådan set bare på alle godkendelser fra myndighederne, førend vi kan gå i gang, siger Amalie.

Det er planen at restauranten skal holde åbent hver dag hele året. Om vinteren vil der i højere grad kunne tilbydes take-away til eksempelvis ældre og forretningsdrivende, så man f.eks. altid kan komme ned og hente en dansk bøf med bløde løg.

-Vi forventer os en del af det, og regner med at kunne skille os ud fra mængden. Vi vil gerne kunne tilbyde et alternativ til burgere og pizzaer. Vi er de eneste i Hune, der tilbyder det på denne måde, og de nærmeste kolleger er nede i Blokhus, siger Amalie Thomsen.
Lige nu er de ved at finde tjenere og køkkenpersonale, der skal være klar til at tage imod gæsterne.

-Der har været overraskende mange henvendelser på de opslåede stillinger, så det er vi da både imponerede og også lidt stolte over.

Værtshusdelen, i det lille brune værtshus Gasten, forbliver det samme.

-Det skal vi bevare, siger Amalie. Der er ikke så mange af os tilbage. Men nu udvider vi konceptet lidt og benytter den nye gårdhave.

Her kan gæsterne se frem til masser af nye arrangementer med live musik, grillbuffet og temaaftener, afslutter indehaverne.

Læs om fantastiske oplevelser og events