Blokhus

Gin- og whisky destilleri med café

Aktiviteterne udvides

Tranum Mølle Destilleri, der indtil for nylig har haft sin base i privaten i Tranum, har nu udvidet sortimentet fra udelukkende at være gin til også fremover at tilbyde whisky.

Derfor har de i år valgt at flytte virksomhedens produktion til en gård i Koldmose, som holder åbent her i sommerferieugerne 29-33. Det nye forretningsben er navngivet Koldmose Whisky og Gin Destilleri.

Gården har været indehaver Ulrik Mose Schades mors hjem og i 2022 købte han gården tilbage. Den har siden gennemgået en renovering og er nu klar til at tage imod gæsterne. Destilleriet tilbyder både rundvisninger, drop-in smagninger af gin, whisky og snaps samt forplejning i den ”pææn stow”, som man siger på nordjysk. Oversat er det den gamle spisestue på gården, som nu er omdannet til Café TØRV, hvor trekløveret Ulrik, hustruen Hanne og datteren Kirstine Schade-Nahnsen serverer små anretninger.

En cowboy i forklædning

I Café TØRV kan gæsterne glæde sig til en cowboytoast, der er taget til ”next level”. Baseret på gode, lokale råvarer er der fremtryllet en ekstravagant udgave med lækkert brød, der omfavner en saftig pariserbøf med et twist og sprødt grønt. Hertil foreslås en øl fra et lille nordjysk mikrobryggeri. Er du mere til lethed og det sommerlige, så frister en fransk salat niçoise med tuncreme og et glas kølig vin.

Fra drøm til virkelighed

I 2018 startede eventyret med produktion af gin, og det blev taget så godt imod at den oprindeligt uddannede civilingeniør fik mere blod på tanden. Igennem længere tid havde han drømt om at producere whisky og under Corona begyndte det at blomstre. -Det er ikke så let at lave whisky, der smager ordentligt, men så havde jeg tid til at fordybe mig i processen og få lavet en grundspiritus, der fungerede. Tiden efter har jeg brugt på at forfine råvarerne og skalere produktionen, fortæller destillatøren.

Tørverøget whisky

Produktet er blevet til en tørverøget whisky med rødder i Koldmosen, hvor man tidligere gravede tørv til opvarmning. I dag bruges tørverøgen til at tørre de spirede bygkerner. En proces, der standser spiringen, og giver malten sin karakteristiske røgede smag. Herefter omdannes malten til whisky, som lagres i tønder i minimum tre år, før den kan tappes. I forbindelse med rundvisningerne, der afholdes hver åbningsdag kl. 14.00, kommer gæsterne med bag om produktionen og får et unikt indblik i den spændende proces.

Er man fristet af en drop-in smagning, så er der altid mulighed for at svinge ind forbi, og de tilbydes på daglig basis for alle interesserede.

Rundvisninger koster 75 kr. og har en varighed af 30 min. Pop-up smagninger koster 100,-

Koldmose Whisky og Gin Destilleri holder åbent onsdag, torsdag, fredag, lørdag i uge 29-33 fra kl. 11-16 på Tranum Engevej 201, 9460 Brovst.

Læs om fantastiske oplevelser og events