Aabybro

Grøn Lørdag, gode tilbud og svar om varme og skrald

Torvet i Aabybro Centret er i dag lørdag 30. april omdannet til en grønt centrum, hvor Aabybro Handels- og Erhvervsforening holder sin første udgave af Grøn Lørdag.

Nye områder i Aabybro

Og her er både masser af gode tilbud i butikkerne samt Jammerbugt Kommunes svar på spørgsmål om, hvordan man sorterer sit affald rigtigt – samt ikke mindst, hvornår udvider Aabybro Fjernvarme sin forsyning til nye områder.
Her var driftsleder Torben Stenbroen samt bestyrelsesmedlem Kristian Olsen og formand Bjarne Dahl klar med svar på de mange spørgsmål.
– Vores plan er at udvide, så vi i år kommer til at dække det nye erhvervsområde i Aabybro samt Bispehaven, som er det sidste store gasområde i Aabybro, fortæller Torben Stenbroen.

Biersted og Birkelse
Desuden forventer Aabybro Fjernvarme at have afsluttet sin forsyning i Biersted i 2024, mens man er ved at undersøge, om det er samfundsøkonomisk fornuftigt at forsyne også Birkelse og Ryå med fjernvarme.
– Vi håber på opstart med fjernvarme til Ryå og Birkelse i 2023, men vi skal jo have kommunens godkendelse, siger driftslederen.

Ikke til Nørhalne
Derimod ser det ud til, at det bliver fjernvarme fra Aalborg, der skal forsyne Nørhalne.
– Vi har netop meddelt Jammerbugt Kommune, at vi trækker os i den sammenhæng, siger Torben Stenbroen.
Han tilføjer, at Aalborg Forsyning vil tilbyde borgerne i Nørhalne de samme varmepriser som i Aalborg – og altså uden det kraftvarmetillæg, som tidligere har været brugt i omegnsbyer.
– Aalborg Forsyning har oplyst til os, at de forventer at gå i jorden, så snart det er frostfrit i 2023 for at kunne forsyne Nørhalne med fjernvarmen, siger Torben Stenbroen.
Men bestyrelsesformand Bjarne Dahl pointerer, at alt ikke er afgjort endnu.
– Aalborg Forsyning kan jo altid bestemme ved bare at dumpe prisen i forhold til os. Som det er nu, har vi trukket vores interesse for Nørhalne, men det er jo Jammerbugt Kommune, der beslutter, hvem der skal forsyne de forskellige områder i kommunen, siger han.

Ny el-bil
Men den solbeskinnede Grøn Lørdag er ikke bare varme – det er også grønne køretøjer, og både Kaas Biler samt Nissan Aabybro fremviste el- og hybridbiler.
Nissan var endda til stede med en papmaché udgave af den nye el-bil, Nissan Aniya, som endnu ikke er kommet til Aabybro, men som man allerede nu kan bestille og få leveret i år, fortæller Brian Jensen.
– Vi får en model i vores forretning 15. juni, så kan man komme og prøvekøre den 100 pct. elektriske nye model. Jeg har prøvekørt den i Spanien. Den er helt fantastisk. Jeg har aldrig kendt magen, siger han.

Lopper og hoppeborg
For børnene er der også el-biler, som de kunne lege med, når de ikke lige skal tumle i en af HopNords hoppeborger.
Desuden er der et par stande med lopper, blandt dem 8-årige Kristian Lund Krenchel-Pedersen fra Aabybro, som fik sin debut med en stand.
– Jeg vil gerne tjene lidt penge, så jeg har sat lidt sko, kostumer spil, bøger og rulleskøjter til salg, siger han med håb om et god salg.
Og det kan nås frem til klokken 14.00 i Aabybro Centret.

Kristian Lund Krenchel-Pedersen er klar med sin stand


 

Kristian Olsen og Torben Stenbroen svarer på spørgsmål om fjernvarme.
Sådan sorter du dit affald rigtigt.
Brian Nielsen foran den nye model.
Thomas Sørensen med de ny bæredygtige indkøbsnet, der også støtter Knæk Cancer Aabybro.
Fakta er helt væk.

Læs om fantastiske oplevelser og events