Brovst

Grønt flag til børnehave i Brovst

En institution i Jammerbugt kommune har gjort sig fortjent til et Grønt Flag. Det er denne gang Børnehaven Bøgebakke i Brovst, der opfylder kriterierne, og endnu en gang modtager Det Grønne Spirerflag for deres arbejde med naturen i hverdagen.

Inddrager naturen
Børnehaven Bøgebakke har modtaget det grønne flag siden 2016 for arbejdet med natur, dyr og udeliv. Og i år er ingen undtagelse.
– I løbet af året har de i Børnehaven Bøgebakke arbejdet målrettet på at inddrage naturen i deres hverdag. I den forbindelse er der blevet gennemført en masse spændende, sjove og lærerige aktiviteter og projekter, som har udfordret børnene på deres sanser, motorik og læring, oplyser Friluftsrådet.
– I år har fokus især været på dyreliv. Børnene har bl.a. været med til at fodre en skildpadde, fulgt vejen fra larve til sommerfugl og udklækket æg, som blev til de sødeste små kyllinger. De har også fanget haletudser og klappet en congosnegl.

Mad over bål
Børnehaven har desuden haft fokus på natur, sanser, krop og bevægelse. I den forbindelse har børn og voksne haft cykeldage og indrettet et motorik-rum. Der er også blevet tid til at lave mad over bål samt så og passe egne afgrøder.
– Det er en glæde at se, at både børn og voksne har haft nogle gode og mindeværdige stunder sammen i naturen. Vi er på den baggrund glade for igen at kunne tildele Børnehaven Bøge Bakke Det Grønne Flag, lyder det fra Friluftsrådet.
Grønne Spirer er Friluftsrådets landsdækkende grønne mærkningsordning for børneinstitutioner, som arbejder med at støtte det sunde børneliv, hvor naturen bruges aktivt. Undersøgelser viser, at børn, der opholder sig meget i naturen, er mere raske og udvikler koncentrationsevne, samarbejdsvilje og opfindsomhed.
Friluftsrådet markerer landets grønne institutioner med et Grønt Flag.
Du kan læse mere om Grønne Spirer på www.gronnespirer.dk.

Læs om fantastiske oplevelser og events