Nyheder
imported

Hænderne Op for de faglærte

Jammerbugt Kommune sender i november alle 8.-10. klasser på en bred vifte af virksomhedsbesøg og på uddannelsesmesse. Dagen giver eleverne en enestående mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med de erhvervsfaglige uddannelser.

Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis

– over 800 elever på virksomhedsbesøg i Jammerbugten

Torsdag 1. november har skolerne i Jammerbugten og Jobcenter Jammerbugt igen ekstra fokus på de faglige uddannelser. Her får 8.-10. klasserne et unikt tilbud om at besøge nogle af kommunens virksomheder, og dermed få nærmere indsigt i fremtidige jobmuligheder som faglært. Samme eftermiddag drager eleverne videre til en uddannelsesmesse i Jetsmarkhallen. Her kan de tale nærmere med repræsentanter fra de erhvervsrettede uddannelsessteder, og opleve hvor alsidige uddannelserne er. Uddannelsesmessen ar åben for alle – specielt elevernes forældre er meget velkomne, for at se, høre og spørge ind til de mange uddannelsesmuligheder. 

Arrangementet er en gentagelse af sidste års succes med åbent hus i virksomheder for skolernes ældste klasser. I 2017 deltog over 160 elever fra to skoler i arrangementet, der var arrangeret af Business Region North, som et regionalt dækkende initiativ i alle nordjyske kommuner. 

Kun Jammerbugt Kommune har valgt at gentage arrangementet i 2018. Jammerbugt Kommuner følger op på succes’en, fordi initiativet i 2017 netop blev oplevet som en succes og udvider derfor i 2018, så alle kommunens folkeskoler i år er gået sammen med Jobcentret om at give eleverne et indblik i, hvad man egentlig laver som f.eks. laborant, automekaniker eller bankassistent.

”Vi oplever allerede, at flere virksomheder har svært at rekruttere faglært arbejdskraft. Hænderne Op er en oplagt mulighed for at vise de unge, at en faglært uddannelse også byder på et spænde job. Derfor er vi også glade for, at over 50 virksomheder åbner dørene for eleverne i 8. – 10. klasserne i Jammerbugt Kommune på dagen, så vi sammen kan gøre en indsats for at tiltrække flere unge til de faglige uddannelser”, fortæller formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune Morten Klessen.  

På virksomhedsbesøgene møder eleverne både lærlinge og medarbejdere, der kan fortælle om arbejdsopgaverne og hverdagen som faglært. På eftermiddagens messe får eleverne rig mulighed for at møde de nordjyske uddannelsesinstitutioner og få en snak om de mange muligheder, der findes i Nordjylland inden for de faglige uddannelser. Morten Klessen og formand for Børne- og Ungeudvalget, Ulla Flintholm, deltager også på messen.  

”Dagen er for de unge, der om kort tid skal vælge uddannelse. Vi ønsker at gøre de unge opmærksomme på de mange jobmuligheder, der findes med en erhvervsfaglig uddannelse som for eksempel anlægsgartner, kok, elektriker eller farmaceut i rygsækken. Der er brug for dem fremadrettet”, udtaler Ulla Flintholm. 
Uddannelsesmessen finder sted i Jetsmarkhallen. Messen er åben fra kl. 13 – 16.30. 

På messen kan elever og forældre møde:
•    University College Nordjylland (overbygnings- og akademiuddannelser)
•    Aalborg Handelsskole
•    Tech College Aalborg
•    SOSU Nord
•    AMU Nordjylland
•    EUC Nordvest (EUD og HHX)
•    Fjerritslev Gymnasium
•    Nordjyllands Landbrugsskole Lundbæk
•    Erhvervsskolerne i Aars
•    VUC&hf Nordjylland
 

Læs om fantastiske oplevelser og events